Penkit

Leville tehdään oma penkkimalli. Penkin istuinosa tehdään suhteellisen järeästä puusta, joka käsitellään väriltään lämpimän ruskeaksi.

Penkkimallissa päädyttiin helposti muunneltavaan tyyppiin, jota voidaan rakentaa sekä selkänojattomana että selkänojallisena. Selkänojallista voidaan tehdä sekä kahden puolen istuttavana että perinteisenä penkkinä.  Jalusta jää penkissä kokonaan istuinosan alle – osittain näkymättömiin. Jalus-taan tehdään keskelle korotus mitoitettuna niin, että penkkejä voidaan koneellisesti siirrellä. Penkki on riittävän järeä, jotta sitä ei  saa ihmisvoimin liikuteltua paikoiltaan. Istuinosan kiinnitys jalustaan tehdään mahdollisimman huomaamattomasti ja niin että se on helposti vaihdettavissa. Jalusta voidaan tehdä joko betonista tai luonnonkivestä.

 

Penkkimallia voidaan helposti valmistaa selkänojattomana ja selkänojallisena. Tavoitteena on ollut suhteellisen jyhkeä malli, johon on tarvittaessa helppo uusia osia.

penkit2

Selkänoja voi olla korkea tai matala – ja se voidaan haluttaessa sijoittaa sivuun, jolloin toinen puoli penkistä on selkänojaton ja toisella puolella on mahdollisuus nojata.