Istutusastiat

Istutusasioita tarvitaan sekä julkiseen tilaan että yksityiseen tilaan, erityisesti liiketilojen yhteyteen.

Tavoitteena on, että istutusastia on varsinaisille istutuksille alisteinen. Julkisessa tilassa kastelujärjestelmämahdollisuus on lähes välttämätön istutusten hengissä säilymistä ajatellen.

Ruukkujen ja istutusastioiden mallistoksi sopii mm. Ekin muovi Oy:n Una kukka-altaat, joissa on Aqua-System kestokastelujärjestelmä. Mallistoon kuuluu useita malleja, joita vaihdellen voidaan löytää sopiva istutusastia erityyppisiin ulkotiloihin. Malleja on myös saatavina useina kokoina. Kukka-altaiden materiaali on lujitemuovi ja niihin on ruiskutettu luonnonkiviraepinta. Astioiden väriksi esitetään tummanharmaata, mutta myös muita värivaihtoehtoja on saatavilla. Myös muiden valmistajien vastaavat tuotteet sopivat tarkoitukseen.

Suositeltavan kaltaisia kukka-altaita ovat Una kukka-altaiden mallit kuutamo, miljöö ja pallo, sekä uusi malli skyline. Palloa on saatavilla myös amppelina.

istutusastiat2

Varsinaisen ruukun sijasta voidaan myös käyttää myös nk. kukkatornia, jossa ruukun ei ole tarkoitus jäädä näkyviin lainkaan. Laite sisältää kastelujärjestelmän. Torniksi käy esimerkiksi Ekin muovin Pylväs tai muu vastaava tuote.

istutusastiat3

Kittilän kunta on käyttänyt kuvan mukaisia istutusastioita kantatien 79 kiertoliittymän keskiosassa sekä keskustassa rajaamaan kävelyalueita.