Katukalusteet - huomio yksityskohtiin

Katukalusteilla voi viestiä huolenpitoa ja ylläpitää oman alueen arvostusta. Kalusteet ovat selkeä merkki näistä asioista niin matkailijalle kuin alueen asukkaillekin.

Katukalusteilla voi korostaa kyläkuvan ominaispiirteitä. Levin alueen kalusteissa on huomioitu luonnonläheiset materiaalit ja toisaalta nykyaikaisuus ja viihtyisyys. Levin alue on jaettu vyöhykkeisiin – ydinkeskuksen vyöhykkeellä on runsaasti jalankulkijoita ja varusteiden laatuun tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Kalusteiden ja varusteiden osalta alueelle kehitettiin oma kalusteperhe, joka on laadultaan korkeatasoinen, väritykseltään ja ilmeeltään yhtenäinen, kestävä ja riittävän persoonallinen. Lisäksi kalusteissa tärkeää on kunnossapidon helppous ja saatavuus. Kalusteperheeseen kuuluu eri valmistajien kalusteita ja varusteita, jotka ovat pääasiassa valmistuotteita. Joitakin suhteellisen helposti tuotettavissa olevia kalusteperheen osia haluttiin kuitenkin esittää uniikkituotteina.

Materiaalien osalta haluttiin mahdollisuuksien mukaan käyttää luonnonmateriaaleja, jotka luonteeltaan sopivat alueelle, jossa luonto ja maisema ovat keskeinen tekijä ja arvo. Materiaalit ja väritys ovat myös seikka, jonka kautta pystytään tuomaan paikallisuutta katukuvaan varusteiden kautta.

kartta_levin_keskusta_543

Katukalustesuositukset on laadittu koskemaan Levin ydinkeskustan aluetta, mutta ne ovat sovellettevaissa laajemmallekin alueelle Levillä ja koko Kittilässä.

Tutustu Levin alueen kalustesuotiukseen: Katuympäristön varusteet, raportti, FCG, Levin kyläkuvan kehittäminen kilpailueduksi-hanke, 2010