Aineistot 21.3.2023 webinaari Inklusiivisen matkailun edistäminen

Jaa tämä sivu

 

Hankkeen etusivulle

 

Kasvua kestävästä matkailusta – Yhessä kestävämmät! -hankkeessa pohdittiin tiistaina 21.3.2023 miten inklusiivista matkailua voidaan edistää alueella. Webinaarin asiantuntijoina toimivat Pirjo Räsänen ja Jukka Parviainen Ellare Oy:stä. 

Webinaari sisälsi kattavan paketin tietoa aiheesta ja tilaisuuden materiaali toimii oppaana inklusiivisen matkailun kehittämiseen. Materiaalipakettiin voit tutustua alla olevasta linkistä:

210323_tyopajan_materiaalit

Webinaarissa saimme kuulla, että on tärkeää toivottaa ja viestiä kaikki tervetulleiksi ja muistaa kuvallisen viestinnän merkitys myös. Palvelutarjoajan olisi hyvä kertoa, että jos asiakas tarvitsee jotain erityisjärjestelyitä, se voidaan ottaa huomioon ja palvelu/tuote voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden ja tarpeiden perusteella.  Hinnoittelussa voidaan ottaa huomioon mahdolliset palvelun toteuttamiseen tarvittavat erikoisjärjestelyt, mutta niistä on hyvä kertoa etukäteen avoimesti ja kertoa perustelut esimerkiksi mahdolliselle lisähinnalle. Tuotteistuksessa on hyvä huomioida, että olisi tärkeää löytyä erilaisia ja erihintaisia vaihtoehtoja kaikille.

Suosittelemme lisäämään omille nettisivuille kuvauksen esimerkiksi omien palveluiden nykytilasta (mm. ovien leveydet, luiskat jne.) kuvien kera. On tärkeää antaa asiakkaille informaatiota siitä, miten esteettömyys omassa toimipisteessä toteutuu tai ei toteudu tällä hetkellä. On hyvä huomioida, ettei juuri mikään paikka ole lähtökohtaisesti esteetön, mutta esteettömämpi ympäristö voidaan usein toteuttaa pienillä muutoksilla. 

 

Lisätietoa hankkeesta: Kasvua kestävästä matkailusta – Yhessä kestävämmät! | Kideve

 

Lisätietoja hankkeesta

Katariina Palola, elinkeinojohtaja
S-posti: katariina.palola@kittila.fi
Puhelin: 0400 955 472

Katja Kaunismaa, kehittämisasiantuntija, projektipäällikkö  
S-posti: katja.kaunismaa@kittila.fi
Puhelin:  0400 356 431 

Marianne Hietalahti, projektipäällikkö
S-posti: marianne.hietalahti@kittila.fi
Puhelin: 040 487 7556