Sijoitu Kittilään

Jaa tämä sivu

 

Pohjoinen kehittyy - onko yrityksesi mukana kehityksessä? Sijoitu Kittilään, Tunturi-Lappiin!

Kittilä Pohjois-Kalotilla

Kittilä sijaitsee Länsi-Lapissa, Tunturi-Lapissa, noin 150 kilometriä Napapiirin yläpuolella. Kittilällä on

  • Keskeinen sijainti Pohjois-Kalotilla
  • Vahvat toimialat, matkailu ja kaivosteollisuus, jotka tuovat työtä ja palveluita
  • Tontteja asumiseen sekä yrittämiseen, Levillä ja Kittilässä
  • Palveluja kuluttajille ja teollisuudelle
  • Hyvät kokous- ja kongressipalvelut upeissa maisemissa
  • Luontoa ja luonnonvaroja
  • Kansainvälinen lentokenttä
  • Tapahtumia, tekemistä ja asuntoja – erinomainen elämänlaatu

Lisätietoa Kittilästä ja kunnan tarjoamista palveluista löydät sivuilta kittila.fi

Tervetuloa Kittilään!

Kittilä on vireä kunta keskellä Pohjois-Kalottia, jossa on käynnissä ja vireillä suuria teollisuushankkeita. Kittilä sijaitsee suurten kaivoshankkeiden ja matkailukeskusten läheisyydessä. Kittilässä ja lähialueilla on merkittävät luonnonvarat. Lisäksi kattavat palvelut, toimivat kulkuyhteydet ja upea luonto tarjoavat Kittilässä hyvät puitteet asukkaille, matkailijoille ja yrityksille.

Lappiin sijoittuville yrityksille Kittilä on erinomainen paikka

Kittilällä on erinomainen logistinen sijainti keskellä Pohjois-Kalotin kasvavia markkinoita. Yritysten näkökulmasta tämä avaa mahdollisuudet toimintaan myös Barentsin alueen kehityksen mukana. Kolmen meren satamat ovat muutaman tunnin ajomatkan päässä. Kittilän kansainvälisen lentoaseman läpi kulkee vuosittain noin 240 000 matkustajaa.

Tontti Leviltä tai Kittilästä?

Kittilällä on tarjolla teollisuustontteja Levin alueella sekä kirkonkylällä. Kunnalla on myytävänä myös lomatontteja Levillä Golf-rannan alueella. Omakotitontteja löytyy kirkonkylältä, Pakatin asuinalueelta kirkonkylän läheisyydestä sekä Levillä Akanrovan alueella. Lisätietoja tonteista löytyy Kittilän kunnan sivuilta www.kittila.fi. Yritysten sijoittumiseen liittyvissä asioissa (mm. tilatarpeet, teollisuustontit) ota yhteyttä Kideve Elinkeinopalveluihin.

Asuntoja ja toimiva infra

Kittilässä on tilaa asua ja rakentaa, muuttajalle on tarjolla vuokra-asuntoja sekä omistusasuntoja. Kittilän kehitys kasvavaksi ja elinvoimaiseksi Lapin kunnaksi on tapahtunut melko nopeasti viime vuosikymmeninä. Rakentamiseen, infraan ja tietoliikenneyhteyksien parantamiseen on investoitu vahvasti. Vilkas lentoliikenne lisää alueen kansainvälistä ja modernia tunnelmaa.

Aktiviteetteja ja erinomainen elämänlaatu

Luonto, lukuisat aktiviteetit ja kulttuurin toimijat tuovat alueelle mahdollisuuksia monipuoliseen vapaa-ajan viettoon. Asukkailleen Kittilä tarjoaa kattavat harrastusmahdollisuudet ja virkeän yhdistyselämän. Useat vuotuiset tapahtumat järjestyvät aktiivisten ihmisten panoksella. Ammatillista koulutusta alueella tarjoaa Lapin ammattiopisto ja Lapin Matkailuopiston Levi-Instituutti. Opintoja ja harrastuksia tarjoaa myös Revontuli-Opisto.

Vahvat toimialat tuovat työtä ja palveluita

Kittilän alueen suurimmat toimialat ovat matkailu ja kaivosteollisuus. Kittilässä sijaitsevat Suomen suosituin ympärivuotinen vapaa-ajankeskus Levi ja Euroopan suurimpiin kuuluva kultakaivos, Agnico Eagle Kittilän kaivos. Kansainvälisyys onkin merkittävässä roolissa napapiirin yläpuolella sijaitsevan kunnan elinkeinoelämässä.

Palveluita kuluttajille ja teollisuudelle

Viime vuosien aikana Kittilän kunta on investoinut mm. terveyskeskukseen, päiväkoteihin, kouluihin ja uuteen urheiluhalliin. Kittilästä ja Leviltä löytyy monenlaisia viihde- ja vapaa-ajan palveluita, majoitusvaihtoehtoja erämökeistä huippuhotelleihin sekä hyvät ostosmahdollisuudet. Alueen kaivosteollisuuden kasvun myötä yhä uusille teollisuuspalveluille on tarvetta Pohjois-Kalotilla.

Kokouspalvelut myös isoille joukoille

Levillä järjestyvät tilat pienille kokouksille ja suurille kongresseille – tilavaihtoehtoja on runsaasti. Monipuoliset ravintola- ja majoituspalvelut täydentävät kokouselämyksiä. Kokoukset, majoitus ja illanvietto ohjelmapalveluineen tunturin äärellä jää mieleen! Ota yhteyttä www.levi.fi

Lisää tietoa Lapista yritys- ja investointiympäristönä löydät Lapin yhteisestä Business Lapland -verkkopalvelusta

Faktoja ja infograafeja Lapin liiketoimintaympäristöstä koko Lapin yhteisestä Business Lapland -verkkopalvelusta.