Kestävän matkailun tekoja Levillä -artikkelit

Jaa tämä sivu

 

Hankkeen etusivulle

Hankkeen aikana julkaistuja artikkeleita kestävän matkailun teoista ja teemoista Levin matkailualueeseen liittyen on koostettu tälle sivulle.

Artikkeleita voi vapaasti jakaa sosiaaliseen mediaan, käytä mielellään postauksen yhteydessä Levin vastuullisuusviestinnän tunnisteita #tekokerrallaan #levilapland ja viestin kärjen mukaan jotain tai joitain näistä:

#arktinenluonto #puhdasluonto #purelapland #visitlevi
#elinvoimainenkulttuuri #sirkankylä #lähiruoka #lähipalvelut
#läheltäparasta #tasavertaisuus #meleviläiset

Artikkeleita voi käyttää lehtijuttujen ja muiden julkaisujen apuna, pyydämme silloin laittamaan lähteeksi artikkeleiden tuottajan Kasvua kestävästä matkailusta -hanke, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta sekä artikkelin kirjoittajan nimen.

Maailman puhtainta ilmaa kestävästi kansallispuistossa

Kansallispuistot ovat luonnon aarreaittoja. Tiesitkö, että kolmasosa Pallas-Yllästunturin luonnonpuistosta sijaitsee Kittilän kunnan puolella?

Lue lisää

Oman toiminnan vaikutuksilla on merkitystä ilmastoon

Mitä tarkoittaa päästöjen kumoaminen ja miten se tehdään? Gaia Consulting Oy teki Kasvua kestävästä matkailusta - Yhessä kestävämmät! -hankkeelle selvityksen aiheesta.

Lue lisää

VPK matkailukeskuksen turvana

Kittilän VPK hoitaa Lapin vapaaehtoisista palokunnista eniten hälytyksiä, yli 400 hälytystä vuodessa. Hälytyksen tullessa kuntarajoja ei katsota, vaan hälytys käy sille yksikölle, joka on lähimpänä, Kittilän VPK:n Pekka Lehto ja Timo Sattanen kertovat.

Lue lisää

Luontoelämyksiä ja majoitusta vastuullisesti arktista luontoa kunnioittaen

Polar Star Travelin yrittäjäpariskunta Heidi ja Juha Jokelalle kestävän matkailun näkökulmien huomioiminen niin majoituspalveluiden kuin luontoaktiviteettien tuottamisessa on itsestäänselvyys.

Lue lisää

Elämyksiä luonnosta kestävästi

Kalastus on yksi maamme suosituimmista ulkoilmaharrastuksista ja tuottaa pienen hiilijalanjäljen lähikohteissa. Levin matkailukeskuksen lähimaastossa on useita hyviä, ilman autoa saavutettavia kalastuskohteita.

Lue lisää

Eläinten hyvinvointi toiminnan lähtökohtana

Yksi Lapin matkailun vetovoimatekijöistä ovat eläimiin liittyvät aktiviteetit. Vastuullinen toiminta eläinten kanssa työskennellessä on tärkeä osa kestävää matkailua myös Polar Lights Toursilla.

Lue lisää

Matkailu mahdollistaa monipuolista yritystoimintaa Kittilässä

Kittilän kunnassa on suuri määrä yrityksiä verrattuna moneen muuhun Lapin kuntaan. Matkailuyritysten lisäksi alueella on paljon matkailua tukevia yrityksiä, kuten monialainen perheyritys Hettula Oy.

Lue lisää

Levi Snow Sports Academyn toimintaa ohjaavat kestävyyteen perustuvat arvot

Levi Snow Sports Academyn toiminnan keskiössä ovat luonto, edelläkävijyys, vieraanvaraisuus ja inhimillisyys

Lue lisää

Jatkuvaa parantamista ja kehittämistä vastuullisuusnäkökulmat huomioiden

ISO 14001 -ympäristösertifioitu ja STF-merkin saanut Levi Ski Resort on edelläkävijä ympäristöasioissa, mutta kantaa myös taloudellista vastuuta alueella työllistäen ympärivuotisesti noin 100 henkilöä.

Lue lisää

Levi lämpenee kestävästi

Leviä on kehitetty vuosikymmenten saatossa kestävästi ja suunnitelmallisesti ja kestäviä energia- ja lämpöratkaisujakin alueella on voitu toteuttaa suunnitelmallisesti.

Lue lisää

Hotellivieraita osallistetaan vastuullisuuteen lempeästi muistutellen

Levillä voi majoittua kestävästi useassa eri kohteessa. Hotellinjohtaja Hilkka Lehtinen kertoo, miten Green Key -sertifioitu ja STF-merkin saanut Break Sokos Hotel Levi toteuttaa kestävyyttä ja vastuullisuuden periaatteita.

Lue lisää

Sirkka - matkailua aikojen alusta

Sirkan kylää ja Levin aluetta on kehitetty 1980-luvulta lähtien erilaisten hankkeiden avulla. Mutta Sirkan kylän matkailun tarina alkaa itse asiassa jo lukuisia vuosikymmeniä aikaisemmin, 1930-luvulta.

Lue lisää

Ruokaa kestävästi nauttien

Ruoka on yksi tärkeä osa lomanautintoa ja osa kulttuurin kokemusta. Matkailijat hakevat lomallaan usein paikallisista ruokaa maistettavaksi. Osa kestävää matkailua on se, että ruoka on lähellä tuotettua.

Lue lisää

Elämää Levillä

Millaista eläminen ja asuminen Kittilässä ja Levillä on? Tutustu leviläiseen elämään lapsen näkökulmasta!

Lue lisää

Ympäristön huomioiminen on kasvava kilpailuetu

Matkailun ympäristövaikutukset pyritään nykyisin huomioimaan entistä paremmin niin yritysten kuin matkanjärjestäjien taholtakin. Lue matkanjärjestäjän näkemyksistä vastuullisuudesta kilpailuetuna

Lue lisää

Levin yhteismarkkinointi - saman logon alla yhdessä!

Miten Levi on kasvanut vuosikymmenten saatossa Suomen suurimmaksi matkailukeskukseksi? Yhteistyö on avainsana kehittämisessä. Yhteistyössä tärkeä osa on alueen yhteismarkkinointi, jota koordinoi alueorganisaatio Visit Levi.

Lue lisää

Sirkka on aidosti asuttu kylä

Levi on tuonut monipuolisia palveluita paikalliselle väestölle ja työpaikkoja runsaasti matkailualueen kehittyessä, kertoo sirkkalainen Reijo Tiensuu.

Lue lisää

Green Activities -sertifikaatti

Maailman ensimmäinen ohjelmapalveluyritykselle myönnetty Green Activities –sertifikaatti luovutettiin Levillä Discover Laplandille Levillä tammikuussa 2020. Green Activities on erityisesti pienille ohjelmapalveluyrityksille soveltuva tunnustus.

Lue lisää

Kasvua kestävästä matkailusta -hanke

Kittilän alueella, Levin matkailualueella on meneillään kestävän matkailun teema, jonka ympärillä töitä tehtdään Kasvua kestävästä matkailusta -hankkeessa. Työ on luontevaa jatkoa Levin pitkäjänteiseen kestävän matkailun kehittämiseen.

Lue lisää