Elämää Levillä

Jaa tämä sivu

 

Takaisin artikkeleihin

Kuva: Kittilän kunta / Taikavasara.

Annika Lompolo

 

“Hei mummi,

Meistä oli mahtavaa ko isi ja äiti saivat töitä Leviltä. Se oli hyvä juttu, että muutimma tänne syksyllä, kun koulu alkoi. Meän luokalla aloitti kolme muutaki aivan uutta oppilasta kolmannella luokalla Sirkan koulussa. Isi sanoi, että meillä oli mahottoman hyvä tuuri, kun saimma kunnalta asunnon näin läheltä koulua ja päiväkotia. Pikkuveli meni viskareitten ryhmään tuohon päiväkotiin ihan koulun viereen.

Se on mukavaa, ko meän koulussa on niin paljon oppilaita. Kuulemma reilusti yli sata. Meillä on koulussa tänä vuonna

  • yksi eka luokka
  • yksi eka-tokaluokka
  • yksi toka luokka
  • yksi kolmas luokka
  • yksi nelosluokka
  • kaksi vitosluokkaa
  • kaksi kutosluokkaa.

Eli yheksän luokkaa yhteensä. Varmasti pitäis löytyä kaikille kavereita. Opet ovat kivoja. Ja avustajat kans. Täällä on iltapäiväkerhoki.

Sirkan koulu. Kuva: Kittilän kunta / Timo Veijalainen.

 

Mutta mie sain kausikortin rinteeseen heti ko tuli lumet. Kuulin ko äiti sanoi isille, että on hieno juttu, että kuntalaiset saavat kausiliput halvemmalla. Että kannatti siirtää kirjat Kittilään. Sitä en kyllä oikein ymmärtäny, että mitkä kirjat. Meän kirjat ovat kyllä olohuoneessa kirjahyllyssä. No, ko mulla on se kausikortti, sillä pääsee myös Levin Skibussilla kulkemaan. Menemmä usein kavereitten kans koulun jälkeen etelärinteille eli South Pointille mäkeen. Se on lapsille sopiva, ja olen luvannu kotona, etten mene muihin rinteisiin ilman aikuisia.

Joskus viikonloppuisin ja viikollakin ko porukoilla on vapaailtapäivä, me haemma veljen yhdessä hoidosta minun koulupäivän jälkeen ja lähemmä kylpylään. Sinnekin saa kuulema alennusta kun on kuntalainen! Siellä päiväkodilla on kans tosi paljon lapsia. Onneksi äiti tietää, mistä veli löytyy, kun Sirkan päiväkodeissakin on kuulemma yli sata lasta hoidossa.

Kittilässä voi pelata myös jääkiekkoa paikallisessa urheiluseurassa Kittilän Palloseurassa (KiPS). Kuva: Kittilän kunta / Timo Veijalainen.

 

Koulussa meille on kerrottu monista harrastusmahollisuuksista Levillä ja Kittilässä. Täällä on kyllä paljon tekemistä. Isi sai kokeilla naapurin moottorikelkkaa ja käytti meitä ajelulla kelkkareitillä joka meni Levin ympäri. Naapuri kertoi, että täällä on yli 900 km kelkkareittejä. Aattele mummi, se on melkein yhtä paljon ko täältä sinne Helsinkiin.

Partio Kätkän Kävijät ry:n Sirkan ryhmän harjoitukset. Kuva: Kittilän kunta / Timo Veijalainen.

 

Koulussa me kävimmä hiihtämässä ladulla. Se oli ihan kivaa, vaikka laskettelu onki kivempaa. Ope kertoi, että latuja on yhteensä 230 km. Käydään, mummi yhessä hiihtämässä vaikka tuo Pikkuporo-latu, kun tulet meille kylään. Ja on täällä talvikävelyreittejäkin 20 km ja pyöräilyreittejäkin paljon.

Pyhäjärven kota. Kuva: Kittilän kunta / Timo Veijalainen.

 

Ja kesällä kun tuut uudestaan, me mennään seikkailupuistoon ja frisbeegolfia heittelemään. Isi tykkää kalastaa. Aikoi ottaa minutki joskus mukaan. Täällä on kuulemma monta paikkaa, missä käydä kalalla.

Saunabaarin uimaranta Immeljärvellä Kätkänrannassa. Kuva: Kittilän kunta / Taikavasara.

 

Kuulin kun äiti ja isi puhuivat Kittilän Ihmiset ry:stä. Sieltä kuulemma löytyis sulleki paljon kavereita, jos sie muuttaisit kans tänne. Ne käyvät keilaamassa ja uimassa kylpylässä. Joskus pitävät kuulemma tanssiaisetki. Kysyppä äidiltä lisää tai kato netistä sieltä guuglesta.

Mummi, täällä on hyvä asua. Paljon on tekemistä, ja välillä paljon on ihmisiäkin. Mutta täällä ei ole tylsää. Nyt mie lopetan tämän kirjeen kirjoittamisen ja lähen luokkakaverin kans mäkeen. Ensin syön välipalan.

Kirjoitan sulle taas, mummi. Terkut meiltä kaikilta!

 

T: sinun lapsenlapsesi”

****

 

Artikkeleita voi vapaasti jakaa sosiaaliseen mediaan, käytä mielellään postauksen yhteydessä Levin vastuullisuusviestinnän tunnisteita #tekokerrallaan #levilapland ja viestin kärjen mukaan jotain tai joitain näistä:

#arktinenluonto #puhdasluonto #purelapland #visitlevi
#elinvoimainenkulttuuri #sirkankylä #lähiruoka #lähipalvelut
#läheltäparasta #tasavertaisuus #meleviläiset

Artikkeleita voi käyttää lehtijuttujen ja muiden julkaisujen apuna, pyydämme silloin laittamaan lähteeksi artikkeleiden tuottajan Kasvua kestävästä matkailusta -hanke, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta sekä artikkelin kirjoittajan nimen.

 

Tutustu hankkeeseen: Kasvua kestävästä matkailusta – Yhessä kestävämmät!