kideve(at)kittila.fi
  • English

Agnico Eagle Finland perusti stipendirahaston kittiläläisten matkailuyritysten ympäristösertifioinnin tukemiseksi

Tiedote 14.4.2020, päivitetty 13.1.2022, Agnico Eagle Finland

Agnico Eagle Finland tekee aktiivista yhteistyötä Kittilän muiden yritysten kanssa. Olemme päättäneet auttaa paikallisia matkailuyrityksiä niiden ympäristösertifioinneissa, sillä korona­virusepidemia keskeytti Levin kevätkauden sen parhaimpaan aikaan ja sitä kautta myös hankaloitti yritysten kehittämishankkeita.

Tarjoamme kittiläläisille matkailuyrityksille stipendejä, joilla ne voivat maksaa auditointimaksun ja ympäristösertifikaatin vuosimaksun ensimmäisenä vuonna”, kertoo Kittilän kaivoksen johtaja Tommi Kankkunen. ”Levi ja sen palvelut ovat todella tärkeitä myös meille, ja haluamme osaltamme auttaa alueen yrityksiä tämän vaikean ajan yli.”

Levin yritykset ovat kehittäneet toimintaansa kestävän kehityksen näkökulmasta jo kymmenen vuoden ajan. Tavoitteena on saada alueelle Visit Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland -merkki ensimmäisten suomalaisten matkakohteiden joukossa.

Elinkeinojohtaja Katariina Palola Kideve Elinkeinopalveluista kertoo, että nyt myös pienemmät yritykset ovat lähteneet mukaan ympäristösertifiointiin. Maailman ensimmäisen Green Activities -ympäristösertifikaatin saikin tammikuussa Levillä toimiva Discover Lapland -ohjelmapalveluyritys. Toinen Levin alueen yrityksille sopiva ympäristösertifikaatti on nimeltään Green Key.

”Meillä Kidevessä on meneillään EAKR-rahoitteinen hanke, jonka avulla pystymme järjestämään yrityksille ympäristösertifiointiin liittyviä työpajoja. Yleishyödyllisessä hankkeessa ei kuitenkaan voida maksaa yrityskohtaisia ympäristösertifikaatteja, ja tällä hetkellä todella monella yrityksellä kassavirta on tyrehtynyt. Agnico Eaglen tarjoama tuki onkin matkailuyrityksille tarpeen ja kannustaa niitä kehittämään liiketoimintaansa kestävään suuntaan”, Katariina Palola toteaa.

Lue lisää kestävän matkailun kehittämisestä Kittilässä Kideven verkkosivulta.

Tukea voi hakea tällä verkkolomakkeella.

 

Lisätietoja

Tommi Kankkunen
Kaivoksen johtaja
Agnico Eagle Finland Oy
tommi.kankkunen@agnicoeagle.com

Katariina Palola
Elinkeinojohtaja
Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta
katariina.palola@kittila.fi