Viisi tapaa tienata kiertotaloudella -webinaari to 18.2.2021 klo 14-16

Viisi tapaa tienata kiertotaloudella -webinaari käsittelee erittäin ajankohtaista aihetta eli kiertotalouden liiketoimintamalleja. Aiheen tekee ajankohtaiseksi kuluttajien muuttuvat vaatimukset ja koronakriisiin suunnattujen rahojen jakoperusteet.

 

Ilmoittautumislinkki: https://webropol.com/ep/5tapaatienatakiertotaloudella

Ohjelma 18.2.2021
14:00 5 tapaa tienata kiertotaloudella, Marleena Ahonen / Sitra kiertotalousasiantuntija

14:30 Tuote palveluna Juho Särkijärvi /Arctic Rental

14:45 Jakamisalustat, Arttu Annola/Plan Bil Oy15:00 Resurssitehokkuus vahvistetaan myöhemmin

15:15 Uusiutuvat raaka-aineet ja kierrätys, vahvistetaan myöhemmin

Kuluttajat toivovat yrityksiltä vastuullisuutta ja uusia ratkaisuja, joiden avulla heistä tulee parempia kuluttajia. Tuotannossa jopa 80% raaka-aineista menetetään tai niiden käyttöaika on todella lyhyt. Tämä ongelma voidaan välttää, jos siihen kiinnitetään huomioita jo tuotteen tai palvelun suunnitteluvaiheessa. Kiertotalous tarjoaa tähän ongelmaan valmiita ratkaisumalleja. Kiertotalouden liiketoimintamallit vastaavat osaltaan kuluttajien toiveeseen, että yritykset toimisivat vastuullisesti ja toteuttaisivat uusia kestäviä tuote- ja palveluratkaisuja. Ratkaisujen laajuus voi vaihdella yrityskohtaisesti ja esimerkkejä toimenpiteistä tarjoavat webinaarin puhujat eri liiketoimintamallien osalta.

Webinaarin järjestää Lapin teollinen kiertotalous 2.0. -hanke osana kiertotalousliiketoimintamallien tietoisuuden ja yritysten kilpailukyvyn vahvistamisen tavoitteiden saavuttamista. Kevään 2021 aikana toteutetaan webinaarisarja, jossa luodaan edellytyksiä kiertotalouden liiketoimintamallien soveltamisella mikro- ja pk-yrityksissä sekä vihreälle kasvulle. Jatkossa webinaarit käsittelevät mm asiakasodotusten muutosta, liiketoimintamuotoilua, Lapin ammattikorkeakoulun tarjoamia palveluita liittyen kiertotalouteen sekä rahoitusvaihtoehtoja.

Lisätietoja tapahtumasta: Nelly Korteniemi, Hankeasiantuntija, Nelly.Korteniemi@Lapinamk.fi
Lisätietoja hankkeesta: Sanna Tyni, Projektipäällikkö, Sanna.Tyni@Lapinamk.fi, 040-6747964