Aika: Torstai 25.5.2023 klo 9-15
Paikka: Kittilä/Levi (paikka varmistuu lähiaikoina)
Ilmoittautumislinkki (tilaisuuteen voi osallistua vain paikan päällä): https://forms.gle/3nYb66dikTETUhb66
Tervetuloa Väylänvarren Ruokalautanen- työpajaan, jonka vetäjinä toimivat Luonnonvarakeskuksen tutkijat Rauno Kuha, Marja Uusitalo ja Rainer Peltola. Aiheena työpajassa Länsi-Lapin luonnon raaka-aineiden saatavuus- ja käyttömahdollisuudet ravintola- ja keskuskeittiöissä. Työpajoja pidetään kaksi kappaletta, josta ensimmäinen toukokuussa ja toinen syyskuussa.
Sinä ”villiruoan” ostaja tai tuottaja, tervetuloa pohtimaan, mitä lähiruokaa laitos- ja ravintolakeittiöt voivat tarjota ”Väylänvarren ruokalautasella” asiakkailleen. Työpajassa tunnistamme, mikä jarruttaa lähiruoan raaka-aineiden tehokasta hyödyntämistä Länsi-Lapissa.
Luonnonvarakeskuksen tutkijat ovat selvittäneet alueen raaka-ainevirtoja. Käytämme tietoja apuna ideoinnissa, jossa etsimme ratkaisuja pulmiin.
Päivän päätteeksi meillä on muutama ”tavoitelautanen” ja ”arvoketju” pullonkauloineen ja ratkaisuehdotuksineen, jotta tärkeimmät raaka-aineet päätyisivät lautaselle. Arvoketjuihin syvennymme syyskuun alun työpajassa.