Miten yrityksenne netti toimii nyt ja tulevaisuudessa? Vastaa kyselyyn su 16.5.2021 mennessä ja vaikuta!

Kittilän kunta yhdessä Lapin liiton ja Leader Tunturi-Lapin kanssa kerää tietoa kuntalaisten, yrittäjien ja vapaa-ajan asukkaiden laajakaistatarpeista. Kyselyyn vastaamalla voi vaikuttaa oman alueen laajakaistayhteyksien rakentamiseen tulevien vuosien aikana sekä siihen, mitkä alueet kunta määrittää laajakaistarakentamisen kärkikohteiksi.

Seuraavien kolmen vuoden aikana on tarjolla julkista rahoitusta useammasta lähteestä kuntien tietoliikenneyhteyksien parantamiseen. Laajakaistaverkon laajuuden ja kustannusten selvittämiseksi halutaan nyt kartoittaa Kittilän alueella asuvien ja erityisesti Levin alueella toimivien yritysten tietoliikenteen tarpeet.

 

Kyselyitä on kaksi, joista toinen on suunnattu kuntalaisille, vapaa-ajan asukkaille ja kaikille alueen toimijoille ja yrityksille, ja toinen erityisesti Levin alueen yrityksille. Molemmat kyselyt sekä lisätietoa löytyy kunnan verkkosivuilta www.kittila.fi/laajakaistakysely

KAIKILLE TOIMIJOILLE JA YRITYKSILLE SUUNNATTUUN KYSELYYN PÄÄSET SUORAAN TÄSTÄ LINKISTÄ: https://forms.office.com/r/qrZ60pPz2T

LEVIN ALUEEN YRITYKSILLE SUUNNATTUUN KYSELYYN PÄÄSET SUORAAN TÄSTÄ LINKISTÄ: https://forms.office.com/r/2m1CAhLXxa

Vastausaikaa on sunnuntaihin 16.5.2021 saakka.

 

Nopea nettiyhteys tukee yrityksen kilpailukykyä

 

Toimivan netin kautta etätöitä voidaan tehdä minne ja mistä tahansa. Nopealla laajakaistayhteydelle suurien tiedostojen latausajat pienenevät ja videoneuvottelut toimivat häiriöttömästi. Nettiyhteys toimii ongelmitta, vaikka yrityksessä useampi henkilö käyttäisi yhtäaikaisesti erilaisia sähköisiä palveluita.

 

Valokuidun tiedon siirtokapasiteetti on omaa luokkaansa ja siitä löytyy tehoja myös tulevaisuuden tarpeisiin. Työskentely on sujuvaa, eikä nettiyhteyden toimivuudesta tarvitse murehtia vuosikymmeniin.

 

Toimiva nettiyhteys mahdollistaa pilvipalveluiden sujuvan käytön. Pilvipalveluja hyödyntäessä yritys säästää, kun sen ei tarvitse hankkia itse kaikkia ohjelmistoja ja aineistoa.

 

Matkailuyrityksille (etenkin majoituspuolella) toimiva verkkoyhteys on jo perusvaatimus. Esimerkiksi lomakylässä nopea verkko on kilpailuetu, sillä lomalla olleessaankin ihmiset käyttävät sähköisiä palveluita. Valokuituverkon kautta yritys voi jakaa asiakkailleen myös nopean ja suojatun langattoman asiakasverkon. Nettiyhteyden lisäksi valokuitu tuo mukanaan paremmat tv-palvelut television näkyvyyden parantuessa ja kanavalikoiman kasvaessa.

 

Nopean ja toimivan nettiyhteyden avulla etävalvonta- ja hälytyspalvelut toimivat luotettavasti. Esimerkiksi kameroiden kuva sekä lämpötila- ja vesivuotohälytykset siirtyvät nopeasti verkossa yrittäjälle.

 

Lue lisää: www.kittila.fi/laajakaistakysely