Tunturi-Lapin mikro- ja pienyrityksille suunnattu vihreän siirtymän valmennussarja lokakuussa 2022

 

Järjestämme Tunturi-Lapin mikro- ja pienyrityksille suunnatun vihreän siirtymän valmennussarjan. Tervetuloa mukaan ja kerro mahdollisuudesta muillekin! Valmennus on suunnattu yrittäjille ja yritysten henkilökunnalle. Voit osallistua kaikkiin valmennuspäiviin tai valita niistä itsellesi ja yrityksellesi sopivimmat.

Valmennusten jälkeen yritykset voivat halutessaan varata yrityskohtaista sparrausta aiheeseen liittyen. Valmennus ja sparraus on yrityksille maksutonta. *)

 

Julkisen rahoituksen saaminen jatkossa edellyttää yrityksiltä kestävyyttä – ja myös laki vaatii yrityksiä olemaan kestäviä. Näiden lisäksi kestävyys voi tuoda yritykselle säästöjä!

1. Yritystoiminnan ympäristövaikutukset: Mitä vihreällä siirtymällä tarkoitetaan? Mistä yritysten hiilijalanjälki koostuu? Miten voin itse pienentää toimintani hiilijalanjälkeä?

  • tiistaina 11.10. klo 12–14 etätoteutuksena, alustajana Hanna-Leena Pesonen, kestävän kehityksen asiantuntija Lapin liitosta

2. Ruokahävikin vähentäminen ja seuranta yrityksessä. Tule kuulemaan, mitä on muuttunut, mitä toimenpiteitä lakimuutokset ovat aiheuttaneet osaltani elintarvikealan toimijana ja miten minun pitää toimia.

  • keskiviikkona 12.10. klo 14–16 etätoteutuksena, alustajana Hannu Pekkala, elintarvikealan asiantuntija REDU Edu Oy:stä

3. Uusiutuva energia – kustannukset ja kannattavuus yrityksessä: Puhutaan energiansäästöstä, vaihtoehtoisista energialähteistä ja lämmön talteenotosta yrityksen uudis- ja korjausrakentamisessa sekä investoinneissa.

Samansisältöiset valmennukset kahtena päivänä

  • torstaina 20.10. klo 12–15 ja
  • tiistaina 25.10. klo 12–15

Alustajina asiantuntijat Janne Rautio ja Teemu Saralampi. Tähän valmennukseen voit osallistua paikan päällä Kittilässä (paikka ilmoitetaan ilmoittautuneille) tai etänä.

Lisätiedot

Ilmoittautuminen

*) Valmennukset ja sparraukset ovat yritykselle maksuttomia, mutta ne katsotaan yritykselle myönnettäväksi ns. de minimis -tueksi.

Valmennukset järjestää Muutoskyvykkyys mikroyritysten vahvuutena -hanke. (ESR)