Lapinruokapiste.fi -kaupallinen toimija, ilmoita ja löydä lappilaista lähiruokaa!

Lapin Ruokapiste –verkkopalvelu yhdistää lappilaisen lähiruuan ja niiden raaka-aineiden tuottajat, kaupallisesti lähiruokaa hyödyntävät ostajat ja lähiruuan kuljettajat. Palvelun avulla lähiruokatuotteet löytyvät jatkossa entistä paremmin hyödynnettäväksi ravintoloissa, kaupoissa, julkisissa keittiöissä ja muissa ravitsemispalveluissa.

– Maksuton palvelu ammattilaisille
Lapin Ruokapiste on maksuton, ammattikäyttöön tarkoitettu sähköinen alusta, joka tuo yhteen lappilaisen lähiruuan tuottajat, kuljettajat ja ostajat. Palvelu on tarkoitettu hakupalveluksi ammattilaisille, kuten raaka-aineita etsiville elintarvikeyrityksille, jalosteita etsiville ravintoloille, julkisille keittiöille ja kaupoille.

– Ei kauppapaikka, vaan alusta toimijoiden yhdistämiseen
Alustalla ei tehdä kauppaa, vaan ostaja löytää sieltä yhteystiedot tarkemman neuvottelun aloittamiseksi. Kaupankäynti ja myös tuotteiden toimitukset tapahtuvat myyjän ja ostajan välillä heidän parhaaksi katsomallaan ja sopimallaan tavalla.

– Oletko yrityksenä toimiva tuottaja tai luonnontuotteita ja marjoja myyvä yksityishenkilö?
Palveluun voi syöttää tietonsa yrityksenä toimiva tuottaja tai luonnontuotteita ja marjoja myyvä yksityishenkilö. Ravintolan edustaja tai muu lähiruuan kaupallisesta hyödyntämisestä kiinnostunut yritys voi kirjautua sisään löytääkseen kiinnostavat tuotteet.

– Ilmoita oma tuote, hae muiden tuotteita, jätä ostoilmoitus
Palveluun rekisteröityneiden lähiruuan tuottajien myynti-ilmoitusten kautta potentiaaliset ostajat löytävät tarjolla olevat tuotteet. Lapin Ruokapiste toimii niin, että lähiruokaa kaupallisesti hyödyntävät potentiaaliset ostajat löytävät haun avulla myyjäyrityksiä, joilla on tarjolla heitä kiinnostavia tuotteita. Palveluun voi myös jättää ostoilmoituksia, jolloin ostaja saa sähköpostiinsa tiedon häntä kiinnostavien tuotteiden tai raaka-aineiden myyjistä. 

Lisätiedot ja ylläpito
Kittilän kunnan elinkeinotoimi Kideve Elinkeinopalvelut vastaa palvelun ylläpidosta, sen markkinoinnista ja käyttöopastuksesta jatkossa. Alustan tekninen toteuttaja on CoReorient. Lapin ruokapiste.fi –alusta on toteutettu Sodankylän kunnan hallinnoimassa Alueellinen elintarvikelogistiikka –hankkeessa, jossa Kideve Elinkeinopalvelut oli osatoteuttajana Lapin ruokapisteen osalta.

Lapin ruokapiste –alusta: www.lapinruokapiste.fi
Palvelun video: https://youtu.be/6Fp6KMT1Q4U

Lisätietoja palvelusta ja sen käytöstä voi saada Kideve Elinkeinopalveluilta, osoitteesta kideve@kittila.fi 

Katariina Palola, elinkeinojohtaja, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta, katariina.palola@kittila.fi puhelin 0400 955 472