Kittilän kyläkyltit esittelevät kylät palveluineen

Kideve Elinkeinopalveluiden Kittilän kylähankkeessa toteutettiin kylille infokyltit yhteensä 27 kylään. Kylttien tiedot koottiin vuosien 2011-2012 aikana, ja kyltit asennettiin syksyllä 2012. Lisäksi kylille on hankkeen aikana avattu uusia www-sivuja ja koottu kylien yhteinen esite, Kittilän kylät – Enämpi elämistä.

Lataa kyläkylttejä allaolevista linkeistä!

Alakylä, kylän infokyltti 2012

Hanhimaa, kylän infokyltti 2012

Helppi, kylän infokyltti 2012

Jeesiöjärvi, kylän infokyltti 2012

Kallo, kylän infokyltti 2012

Kaukonen, kylän infokyltti 2012

Kelontekemä, kylän infokyltti 2012

Kiistala-Lintuvaara-Rouravaara, kylän infokyltti 2012

Kinisjärvi-Vuoma, kylän infokyltti 2012

Kirjanselkämaa, kylän infokyltti 2012

Kuivasalmi-Nilivaara, kylän infokyltti 2012

Kuusajoki-Siitonen, kylän infokyltti 2012

Köngäs, kylän infokyltti 2012

Lehmilehto-Maunujärvi, kylän infokyltti 2012

Lompolo, kylän infokyltti 2012

Pokka, kylän infokyltti 2012

Pulju, kylän infokyltti 2012

Pöntsö, kylän infokyltti 2012

Raattama, kylän infokyltti 2012

Rauduskylä, kylän infokyltti 2012

Rauhala, kylän infokyltti 2012

Tepasto, kylän infokyltti 2012

Tepsa, kylän infokyltti 2012

Vittakumpu, kylän infokyltti 2012

 

Lisätietoa kylteistä

Kylttien tiedot on koottu Kittilän kylähankkeen aikana kylien kyläsuunnitelmista, kyläyhdistyksiltä, kyläläisiltä, yrityksiltä, erilaisista julkaisuista ja internetistä, ja kylien asukkaita pyydettiin tarkistamaan kylttien tiedot ennen kylttien painamista.

Jokaisesta kylästä on haluttu nämä asiat:
– Kunnan alueen kartta ja suurempana kylän alueen kartta. Rajaukseen on pyydetty kyliltä suuntaa-antavat kylän rajat.
– Pieni esittelyteksti kylästä
– Kylän (mahdolliset) käyntikohteet ja nähtävyydet (luontokohteet, kylätalot, muistomerkit, museot, polut, ladut, laavut, veneenlaskupaikat, uimarannat)
– Kylän (mahdolliset) palvelut, eli useimmiten yritykset listattuna.Yritysten tarkempia yhteystietoja varten kyltin alalaidassa on tiedot Kideven yritysrekisteristä.
– Mikäli palvelut ja käyntikohteet –listaus ei ole pitkä tai niitä ei ole, kylttiin voidaan laittaa pieni esittelyteksti Kittilästä ja Kittilän kylistä yleisesti.

Otamme Kidevessä edelleen vastaan kommentteja ja korjauksia kyläkylteistä. Joitain pieniä korjauksia (esimerkiksi karttasymbolien lisäykset) kyltteihin voi olla mahdollista tehdä jälkikäteen.

Ensimmäinen valmis kyläkyltti pystytettiin Kalloon 4.7.2012. Kittilän kylä- ja investointihanke toteuttavat kyläkyltit 27 eri kylään tai kyläyhdistelmään Kittilässä. Kyltit toteutettiin kyliin, joissa on kyläyhdistys ja/tai joissa on elinkeino- ja matkailunäkökulmasta merkittävää toimintaa tai käyntikohteita. Myös kylien oma aktiivisuus ja halukkuus kyltin toteuttamiseen otettiin huomioon. Kirkonkylälle ja Sirkkaan kylttejä ei toteutettu, sillä näissä kylissä on olemassa ennestään opaskyltit.

 

Kylähanke ja investointihanke

Kittilän kylä- ja investointihankkeiden tavoite on auttaa Kittilän kyliä elinvoimaisuuden lisäämisessä. Kylien kehitystä halutaan tukea sellaiseen suuntaan, että ne voivat jatkossakin tarjota asukkailleen viihtyisän ympäristön. Kideve Elinkeinopalvelut on saanut rahoituksen hankkeeseen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta, KKTM ry:n ja Lapin ELY-keskuksen kautta. Hanke kestää vuoden 2013 loppuun.

Lisätietoa hankkeista löytyy sivulta https://www.kideve.fi/hankkeet