Kittilän Jouluyössä perjantaina 25.11.2022 tapahtumia Narikalla, liikkeitä avoinna klo 23 saakka

Kittilän Jouluyö järjestetään jälleen Kittilän kirkonkylällä, Narikalla perjantaina 25.11.2022. Kirkonkylällä Jouluyössä useat liikkeet pitävät ovet auki klo 23 saakka. Tarjolla on jouluista ohjelmaa ja myyjäisiä. Lasten tonttukulkue kulkee läpi kylän ja joulupukkia pääsee tapaamaan Kittilän torilla. Kauppiaiden lahjoittamat suuret joulupaketit arvotaan illan päätteeksi, ja tapahtuman huipentaa ilotulitus.

Kittilän Jouluyö -tapahtuma tuo kirkonkylälle joulutunnelmaa, kun liikkeet ovat auki yötä myöten jouluostoksia tekeville. Kittilän torilla, liikkeissä ja kylällä eri pisteissä on jouluisia tapahtumia ja tarjoilua. Narikan liikkeet ovat tarjonneet tilojaan myös joulumyyjäisille, joten liikkeistä voi löytää monenlaisia kausituotteita. Liikkeet toivottavat tervetulleeksi maistelemaan jouluisia herkkuja, tekemään löytöjä itselle tai pukin konttiin, kokeilemaan onnea arvonnoissa ja hakemaan mukavaa joulumieltä.

Jouluyön iltaohjelma alkaa kirjastolta klo 17.30, kun Joulupukin ja lasten joulukulkue suuntaa kirjastolta torille ja kulkee läpi kylän. Tänä vuonna kulkuetta vetämään saadaan VPK:n miehistönkuljetus- ja sammutusautot. Kaikki ovat tervetulleita kulkueeseen mukaan, lapset vanhempien seurassa. Joulupukkia pääsee tapaamaan kulkueen jälkeen torilla klo 20 saakka. Torilla voi tutustua myös paloautoihin ja muuhun kalustoon, kun Kittilän VPK on mukana torilla klo 20 saakka.

Kirkonkylällä on illan aikana paljon erilaista ohjelmaa. Luvassa on muun muassa jouluisten leivonnaisten ja käsitöiden myyjäisiä. Seurakuntatalo Serkulla lauletaan kauneimpia joululauluja tasatunnein, klo 17, 18 ja 19. Kello 19 on luvassa Sailan konsertti. Tarjolla on herkkuja, joiden tuotto ohjataan lähetystyölle. Serkulla pääsee pelaamaan kinkkubingoa klo 21 alkaen, bingolapun hinta 10 euroa. Soikkelin talolla on joulumyyjäiset ja Inkerin Pitopalvelu tarjoaa joulupuuroa Inkerin 20-vuotisen yrittäjäuran kunniaksi. Kittilän kirjastolla voi vierailla klo 19 saakka ja Kino Ylärissä esitetään elokuva Kulkuset kulkuset (K12) klo 19 alkaen.

Kirkonkylän kaupoissa ja Jouluyön tapahtumapaikoissa kiertämällä voi osallistua arvontaan klo 18-22. Osallistuneiden kesken arvotaan klo 22.45 torilla kolme suurta yllätyspakettia, jotka sisältävät tuotelahjoja ja lahjakortteja tapahtumassa mukanaolevista yrityksestä. Arvonnan voittajien julkistuksen jälkeen klo 23.15 luvassa on ilotulitus, jota parhaiten pääsee seuraamaan S-marketin pihalta.

Vuodesta 2008 järjestetyn tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Kittilän kauppiaat, Kittilän Yrittäjät ry ja Kittilän kunta, Kideve Elinkeinopalvelut. Mukana on myös useat muut toimijat ja yhdistykset. Tapahtuman tarkempi ohjelma ja avoinna olevat liikkeet löytyvät sivuilta kittilanjouluyo.fi.

Kirkonkylän yritykset toteuttavat tapahtumaa yhdessä

Jouluyö-tapahtuman järjestelyissä on vahvasti mukana useat kirkonkylät yrittäjät. Jouluyössä on hyvä tilaisuus tutustua kylän kivijalkaliikkeisiin ja kunnan palveluvalikoimaan vierailemalla liikkeissä. Liikkeissä voi tehdä jouluostoksia ja tulla ihan vain tutustumaan kauppiaisiin, henkilökuntaan ja liikkeiden valikoimiin. Yhtenä tapahtuman tarkoituksena on tuoda esille oman kylän lähipalveluita.

Kirkonkylälle avautuva uusi yritys mukana tapahtumassa

Kittilän kirkonkylälle on avautumassa uusi liike, Louru Shop, joka tähtää avajaisiaan juuri Jouluyö-tapahtumaan. Louru toimittaa verkkosivustot, järjestelmät, brändäykset, verkkomarkkinoinnit, verkkoympäristöt, koneet ja oheislaitteet, sekä esitystekniikkaa. Yritys on toiminut Ylläsjärvellä ja verkosta käsin jo kolme vuotta. Idea kivijalkaliikkeen perustamisesta Kittilään lähti ajatuksesta jatkaa it-tukeen liittyvää palvelua Kittilässä. Liiketila Lourulle löytyi Valtatien varresta keskeisestä kiinteistöstä, osoitteesta Valtatie 36.

Kassan takaa löytyy monille kittiläläisille tuttu muusikkomies Kumputunturilta, kertoo yrittäjä Janne Pasma. – Jouluyö on täydellinen hetki avata kivijalkaliike kävijöille, Pasma toteaa, ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan.

Lisätietoja
Kittilän kauppiaat:
Sanna Ruotsala, p. 0400 225 227
Tapahtumajärjestelyt:
Kideve Elinkeinopalvelut, kideve@kittila.fi,
Marianne Hietalahti, projektipäällikkö, puhelin 040 487 7556, marianne.hietalahti@kittila.fi
Ohjelma: Ohjelmaa päivitetään sitä mukaa kun uutta varmistuu – seuraa sivua kittilanjouluyo.fi, sekä facebook.com/KittilanJouluyo, #kittilänjouluyö, #kittiläneuro