Kallo sai ensimmäisenä uuden Kittilän kyläkyltin

 Kallolaiset osallistuivat aktiivisesti kyläkyltin tekoon.  Kallon kyläkyltti on ensimmäinen uusista Kittilän kyläkylteistä.

 

Kallon kyläkaupan seinälle pystytettiin ensimmäinen Kittilän kyläkylttien sarjasta keskiviikkona 4.7.2012 Kallon kyläläisten ja Kideven kylähankkeen voimin.

Kallo valikoitui ensimmäiseksi kyläkyltin saajaksi kahdestakin syystä. Kyläläiset ja kylän yrittäjät toimittivat aktiivisesti tietojaan kylttiä varten. Lisäksi ensimmäinen kyltti haluttiin tuoda suuren yleisön nähtäville Kittilän kesämarkkinoiden avajaisiltamiin, jotka tänä vuonna pidetään Kallon kylässä 5.7.2012.

Kittilän kunnan elinkeinoliikelaitoksen, Kideve Elinkeinopalveluiden vetämässä Kittilän investointihankkeessa toteutetaan kyläkyltit yhteensä noin 25 kittiläläiseen kylään. Kyläkyltit sisältävät kylien opaskartan, sijainnin kunnan alueella, välimatkat lähimpiin kuntakeskuksiin ja kylän käyntikohteet ja palvelut listoina. Kyltit ovat kooltaan 2 m x 1,3 m suuria, ja ne sijoitetaan useimmissa kylissä esimerkiksi levikkeille teiden varsiin tai kyläläisten muuhun valitsemaan, sopivaan paikkaan, johon ohikulkeva voi pysähtyä kylttiä lukemaan.

Kylteille valittiin väriksi oranssi, joka erottuisi hyvin kaikkina vuodenaikoina. Samalla kun kyltit tuovat esille kylän ominaispiirteitä, ne luovat yhdenmukaisuutta Kittilän kunnan laajan alueen eri kyliin, kun tiellä matkustaja voi pysähtyä lukemaan samannäköisestä kyltistä juuri tämän kylän palveluista. Samaa ilmettä saadaan jatkossa nähdä myös pääteiden varsiin sijoitettavista Tervetuloa Kittilään -kylteistä sekä Kittilän kyläesitteestä ja –videosta. Lisäksi osa kittiläläisistä kylistä toteuttaa uudet nettisivunsa www.lappi.fi –portaaliin, jossa Kittilän kylillä on oma ilme. Ilmeen on suunnitellut rovaniemeläinen mainostoimisto Seven1.

Kideve Elinkeinopalvelut on saanut rahoituksen hankkeeseen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta, KKTM ry:n ja Lapin ELY-keskuksen kautta. Hanke kestää vuoden 2012 loppuun. Kittilän investointihankkeen rinnalla toteutetaan Kittilän kylähanketta. Hankkeiden päätavoite on auttaa Kittilän kyliä elinvoimaisuuden lisäämisessä. Kylien kehitystä halutaan tukea sellaiseen suuntaan, että ne voivat jatkossakin tarjota asukkailleen viihtyisän ympäristön.

 

Lisätietoja

Katja Kaunismaa, projektipäällikkö, Kideve Elinkeinopalvelut, puhelin 0400 356 431

Veli-Matti Hettula, projektipäällikkö, Kideve Elinkeinopalvelut, puhelin 040 487 7556

Nina Willman, viestintäassistentti, Kideve Elinkeinopalvelut, puhelin 0400 356 027

Katariina Kinnunen, elinkeinojohtaja, Kideve Elinkeinopalvelut, puhelin 0400 995 472

 

Painokelpoiset lehdistökuvat

Kallolaiset ja kyläkyltti

Kallon kyläkyltti

Kuvat: Kideve Elinkeinopalvelut