Yritysvierailut käyntiin Kittilässä helmikuussa 2018

Tiedote 19.2.2018

Kittilässä aloitettiin helmikuussa 2018 yritysvierailujen sarja. Vierailujen tarkoituksena on, että alueen yritykset tuntevat paremmin toistensa toimintaa ja palveluita. Toisten toimijoiden palveluiden tunteminen helpottaa niiden aktiivista käyttöä ja suosittelua alueella.

Kittilässä yrittäjät voivat jatkossa tutustua toistensa toimintaan yritysvierailuissa, joita järjestetään pitkin vuotta. Yritysvierailussa yrittäjät kutsuvat muut alueen yritysten edustajat tutustumaan liiketoimintaansa. Kunkin vierailun päätteeksi sovitaan seuraavat vierailukohteet. Ensimmäinen vierailukierros järjestettiin torstaina 8.2.2018. Vierailukohteina oli tällä kertaa kirkonkylällä sijaitsevia kohteita, ja osallistujina oli eri yritysten ja toimijoiden edustajaa.

Puusepänliike Hangasvaara Oy.n tuotantotiloissa kuultiin Kyllikki ja Veikko Hangasvaaralta yrityksen toiminnasta ja vaiheista, esittelemässä oli myös sukupolvenvaihdoksen jälkeen johdon ottanut Perttu Hangasvaara. Liikkeellä on ollut toimintaa jo 35 vuotta. Nykyinen tuotantotila on avattu 2002. Liikevaihtoa yrityksellä on noin 1,5 miljoonaa euroa vuodessa, ja suuri osa myynnistä menee rakennusfirmoille. Keittiökalusteita ja kodin kiintokalusteita valmistavan yrityksen vahvuuksiin kuuluu kyky mukautua asiakkaan toiveiden mukaan ja käyttää omaa ja alihankkijoiden erityisosaamista. Levin ja kaivoksen kehittyminen saavat yrittäjiltä kiitosta, se on luonut hyvät puitteet tämän alan yritykselle. Lapin rakennusfirmat ovat suuri tilaajaryhmä, viime vuosina myös kuntien julkisten rakennusten rakentaminen ovat työllistäneet Hangasvaaran liikettä.

Teboil Kittilässä eli Tepparilla käytiin kahvilla ja saatiin katsaus huoltamoliiketoiminnasta. Alun perin 1950-luvulla öljy-yhtiön aloittama huoltamo on toiminut yrittäjävetoisesti 70-luvulta, ja kokenut myös sukupolvenvaihdoksen 90-luvun loppupuolella. Nyt vetovastuussa on yrittäjäpariskunta Katja Siitonen ja Ossi Säkkinen. Nykyisellään kysynnän rakenne on enemmän palvelu- kuin hyödykeperusteista, ja kahvilatoiminta ja Scanburger ovat tuoneet uutta ponnetta liiketoimintaan. Kuitenkin perinteisen huoltamoliiketoiminnan kysyntä pysyy. Tällä hetkellä yrittäjäpariskunnan lisäksi töissä on kaksi kokoaikaista työntekijää ja 2-3 extraajaa tarpeen mukaan.

Puusepänliike Hangasvaaran tuotantohallilla.Puusepänliike Hangasvaaran tuotantohallilla.
Tepparilla kahvilla.Tepparilla kahvilla.
Jorma Rantanen, PC-HelpJorma Rantanen, PC-Help
Yritysvierailun osallistujat Aslakin liikkeessä.Yritysvierailun osallistujat Aslakin liikkeessä.
Jani Ylipahkala ja Juuso LaintinenJani Ylipahkala ja Juuso Laintinen

Kittilän PC Help Ky:n tilat ja toiminta tuli tutuksi yrittäjä Jorma Rantasen kertomana. Yritykselle tulee 15 toimintavuotta täyteen tänä vuonna. Toiminta on vakiintunut kahteen päälinjaan, yrityksen toimitiloissa tapahtuvaan AV- ja PC- tuotteiden myyntiin ja huoltoon sekä pitkälti asiakkaiden luona tapahtuvaan kaupan it-alan myyntiin ja huoltoon. Työnjakokin on selvä, yrittäjä Jorma Rantanen on pitkienkin välimatkojen päässä sijaitsevien asiakkaiden luona suuren osan työajastaan. Pitkäaikainen työntekijä puolestaan hoitaa Kittilän keskustassa olevaa liikettä. Alan hermoilla pysyminen vaatii jatkuvaa kouluttautumista, ja yrittäjä kiitteleekin 4G-verkon parantumista – se mahdollistaa, että pitkillä automatkoilla voi webinaareja kuunnellen päivittää osaamistaan.

Lopuksi tutustuttiin Juuso Laitisen toimintaan eli Aslakin Liikkeen kahteen saliin ja liikuntapalveluihin. Idea yrittäjyydestä lähti Laitisella siitä, että hän itse toivoi laadukasta kuntosalia kylälle ja nimenomaan asukkaiden tarpeisiin. Asiakkaat ovatkin löytäneet hyvin kolmatta vuotta toiminnassa olevan kuntosalin. Laitteet ja kuntosalin tilat ovat vain yksi osa, ja erilaiset liikuntapalvelut kuuluvat olennaisena osana palettiin. Laitisen toinen, toiminnallisen harjoittelun kuntosali sijaitsee Hotelli Kittilän tiloissa. Urheilumatkailuun suuntautuvan hotellin osana sali on paikallaan. Hotelli Kittilän yrittäjä Jani Ylipahkala toteaa, että hotellin ja urheilumatkailun osalta on monenlaisia suunnitelmia, joista varmasti kuulemme lähiaikoina.

Ajatus yrittäjävierailuista ja kierroksista lähti yrittäjien keskustelusta Kideve Elinkeinopalveluiden järjestämillä joulukahveilla joulukuussa 2017. Seuraavia tapaamisia sovittiin jo maalis-kesäkuulle, ja niiden aikataulut ja ohjelmat julkaistaan Kideve Elinkeinopalveluiden sivuilla www.kideve.fi

 

Lisätietoja:
Kideve Elinkeinopalvelut, Katariina Palola, elinkeinojohtaja, p. 0400 955 472

 

Tulevia yritysvierailuja 2018

Ma 12.3.2018: Luvattu maa klo 17-18, Levin Matkailu klo 18.30-19.30

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset tulevat Kideve Elinkeinopalveluiden sivuille pian.

Muutokset mahdollisia, viimeisin ohjelma: www.kideve.fi 

Tulosta tiedote