Yrittäjyyspäivä toukokuussa keräsi nuoria tutustumaan yrittäjyyteen Kittilässä Levillä

Yrittäjyys-, ympäristö ja verkostoitumispäivä nuorille toi yhteen oppilaita usealta eri koulutusalalta Leville 4.5.2012. Päivän tarkoitus oli tutustuttaa nuoria yrittäjyyteen ja yrityksiin, ympäristöasioihin sekä tarjota antaa mahdollisuus verkostoitua muiden alojen opiskelijoiden kanssa. Yhteistyössä syntynyt idea ja sen saama suosio innostavat jatkamaan nuorille suunnattua yrittäjyyskasvatusta jatkossakin.
 

Kideve Elinkeinopalveluiden YYV-päivä nuorille Levillä, aiheena yrittäjyys.

 

 Lähes 120 nuorta kuuli käytännön kokemuksia yrittäjyydestä paikallisilta toimijoilta 4.5. YYV-päivässä.  

 

Kideve Elinkeinopalvelut järjesti yhdessä Levi-Instituutin Lapin Matkailuopiston kanssa Yrittäjyys-, ympäristö ja verkostoitumispäivän. Yhteistyössä olivat myös Levin ympäristötiimin Green Days in Many Ways -ympäristötempaus ja lautailu- ja bänditapahtuma Camp531. Mukaan oli pyydetty paikallisia yrittäjiä kertomaan yrittäjyydestä ja alueen yrityksiä mukaan yritysrasteille. 

Tapahtumaan osallistui noin 120 oppilasta neljästä eri oppilaitoksesta. Mukana oli muun muassa Kittilän yläkoululaisia ja Levin Matkailuopiston matkailualan opiskelijoita.

Aamupäivällä tilaisuuden avasi Katariina Kinnunen esityksellä siitä, millainen Kittilä voisi olla vuonna 2020, kun suurin osa kuulijoista on jo työelämän kynnyksellä. Paikalliset yrittäjät Sanna Ruotsala Takkaporosta, Hille Kuusisto Peak Laplandista, Antti Keskitalo Elämysosaajista ja Jani Ylipahkala Levin Rally Centeristä kertoivat siitä, millaista on olla yrittäjä. Yrittäjät näyttivät videoita ja kertoivat esimerkkejä siitä, miten esimerkiksi harrastuksesta voi tulla idea omaan yritykseen. Kovaa työtä ja sitkeyttä yrittäjät toivat esille, samoin kuin vapautta valita työtahtinsa ja lomansa. Yrittäjät myös antoivat vinkkejä ja vastasivat nuorten kysymyksiin.

Iltapäivässä oli vuorossa yritysrastit, joissa opiskelijat pääsivät ryhmissä tutustumaan alueen yrityksiin. Yläkoululaiset vastasivat yrittäjyysvisaan ja tutustuivat Sami Landiin Levi Summitissa, ja toisen asteen opiskelijat kierisivät Levin yrityksiä toteuttaen tehtäviä yritysten rasteilla. Yritysrasteja suunnittelemassa ja niitä toteuttamassa oli Levi Instituutin Lapin Matkailuopiston opiskelijoita. Mukana olevat yritykset olivat Levin ympäristötiimiinkin kuuluvat Hullu Poro Oy, Oy Levi Ski Resort Ltd, Sokos Hotel Levi, Kylpylähotelli Levitunturi ja Levin Matkailu Oy. Osallistujayritykset myös lahjoittivat palkinnot yritysrastit onnistuneesti suorittaneille joukkueille.

Tapahtuman suosio ja osallistujamäärä yllättivät järjestäjät. Nuorilta saatiin palautetta, että tällainen tapahtumapäivänä toteutettu yrittäjyyskasvatus on vaihtelua luokkaopetukselle. Se innostaa järjestäjiä suunnittelemaan jo toista päivää, mahdollisesti keväälle 2013.

 

Lisätietoja

Katariina Kinnunen, elinkeinojohtaja, Kideve Elinkeinopalvelut / Kittilän kunta, puhelin 0400 955 472