Yhteistyö Staalon teatterifestien ja MTI:n välillä vahvistuu

MTIn opiskelijat Lapin matkailuopistosta, Rovaniemen ammattikorkeakoulusta ja Lapin yliopistosta osallistuvat tulevana syksynä Staalon teatterifestien toteutukseen ja kehittämiseen kolmen oppilaitoksen yhteisellä Tapahtumajärjestämisen kurssilla.

"Yhteistyö Staalon teatterifestien kanssa tarjoaa opiskelijoillemme loistavan mahdollisuuden perehtyä kulttuuritapahtumien järjestämisen erilaisiin ulottuvuuksiin ja kehittämiseen", toteaa kurssin vastaava opettaja Minni Haanpää.

Kurssi toimii myös lähtökohtana pidempiaikaiselle yhteistyölle, jonka mahdollisuuksia ja muotoja Kideve Elinkeinopalveluiden projektipäällikkö Veli-Matti Hettula tarkastelee tekeillä olevassa matkailualan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon lopputyössään.

Staalon teatterifestit sai alkunsa vuonna 2008 Kittilän kunnan Kideve Elinkeinopalveluiden toteuttamassa EAKR-hankkeessa, jossa rahoittajina toimivat myös Levin Matkailu Oy sekä Lapin liitto. Staalon teatterifestit on kasvanut vuosien mittaan noin 400 kävijän tapahtumasta yli 3500 teatterinystävän tilaisuudeksi, ja se on nykyään Lapin suurin teatteritapahtuma. Tänä vuonna tilaisuus järjestetään laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa, ja mukana järjestelyissä on tapahtuman lisäksi lukuisia yksityisiä ja julkisia toimijoita.

27.-30.9.2012 vietettävien teatterifestien vetonaulana nähdään muun muassa Ulla Tapaninen, Seela Sella ja Ville Virtasen, Iina Kuustosen ja Riku Niemisen yhdessä luotsaama improvisaatioesitys. Tilaisuuden lipunmyynti on kevään aikana uudistettu valtakunnallisesti toimivaksi. Lipunmyynti avattiin 4.6. osoitteessa http://www.tiketti.fi. Perinteiseen tapaan tapahtuman ohjelmassa on myös harrastajateatterikilpailu, johon on vielä paikka yhdelle harrastajateatterille vapaana. Ohjelmassa on myös esiintymiskoulutusta yrityksille ja muulle yleisölle.

Lisätiedot MTI:n ja tapahtuman välisestä yhteistyöstä:
Minni Haanpää, puh. 040 484 4192

Lisätiedot tapahtumasta:
Veli-Matti Hettula, puh. 0404877556
Annika Anttila, puh. 0405372429
www.staalonteatterifestit.fi