Vetovoimaa muotoilulla ja aineettoman omaisuuden suojaaminen yritystoiminnassa, ke 29.11.2017 Rovaniemi

Aika: Ke 29.11.2017 klo 8:30-11:00 (asiantuntijatapaamiset klo 12:00-16:00)

Paikka: Santa’s Hotel Santa Claus (Korkalonkatu 29, 96200 Rovaniemi)

Nettisivut: https://tapahtumat.tekes.fi/tapahtuma/rovaniemi2911

Tekesin järjestämän teemaklinikan teemoina ovat muotoilu ja IPR. Miten hyvän muotoilun ja johdonmukaisen brändinrakentamisen avulla voidaan moninkertaistaa yrityksen arvo, kasvattaa vientikerroin huippuunsa ja luoda kansainvälisesti menestyviä kasvuyrityksiä.

Asiantuntija Risto Lustila Tekesistä kertoo aamupäivän aluksi, millaisia rahoitusmahdollisuuksia valtion innovaatiorahoituksessa on muotoiluorientoituneille yrityksille ja mitä lisäarvoa muotoilun integroiminen heti tuotekehityksen alusta saakka tuo yrityksen toimintaan.

2017 Fennia Design Prizen Grand Prix-palkinnon saaneen Merivaara Oy:n Q-Flow-leikkausvalaisimen muotoiluprosessia johtanut CEO Pekka Kumpula Seos Design Oy:stä kertoo yritysten muotoiluohjeiston luomisesta ja avaa käytännön case-esimerkein muotoilun merkitystä osana yrityksen tuotekehitysprojekteja. Esityksen jälkeen kuulijoilla on selkeä käsitys, mikä muotoiluohjeisto on ja minkälaista lisäarvoa se voi yritykselle tuottaa. Esityksen tavoitteena on antaa kuulijoille edellytykset omakohtaiseen arviointiin muotoiluohjeiston hyödyntämisestä omassa liiketoiminnassa.

IPR:llä suojaat yrityksesi aineettoman omaisuuden, varmistat oikeutesi ja lisäät tuotteesi arvoa. CEO Antti Pirnes Patiq Oy:stä kertoo, mitä IPR (Intellectual Property Rights, aineettomat oikeudet) tarkoittaa käytännön liiketoiminnassa. IPR muodostuu tekijänoikeudesta ja teollisoikeuksista, kuten patentti, tavaramerkki ja mallisuoja.

Tilaisuus on suunnattu kaikille muotoilusta, aineettoman omaisuuden suojaamisesta ja kasvuyrittäjyydestä kiinnostuneille, joilla on mielessään hyvä idea tai keksintö, josta voi kehittää kansainvälistä liiketoimintaa.

Tilaisuuteen on etukäteen mahdollista varata henkilökohtainen tapaaminen muotoilun tai IPR asiantuntijan kanssa tai keskustella tilaisuuden jälkeen Tekesin rahoituksen asiantuntijan kanssa. Ilmoittautuminen tapaamisiin on sitova.

Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Voit vinkata tilaisuudesta myös kollegalle, ystävälle tai asiakkaallesi.

Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan.

Olethan nopea – paikkoja on rajallinen määrä!

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tervetuloa!

Tekes