Tutustu Kittilään yläilmoista

Kittilän kunta ja Kideve Elinkeinopalvelut yhdessä kittiläläisten yrittäjien kanssa tuovat uudenlaista näkyvyyttä kunnalle – nyt kirkonkylää ja ympäröivää maisemaa pääsee tarkkailemaan yläilmoista. Lisäksi kylän yrityksiin ja palveluihin voi tutustua 360-asteen kuvanäkymällä yrityksien sisä- ja ulkotiloissa.

KittiläSkyview, www.kittilaskyview.fi, on uudenlainen tapa tutustua Kittilän kirkonkylän näkymään. Ylhäältäpäin kuvattu kyläkeskus avautuu laajassa näkymässä, ja mukaan lähteneet yritykset ovat saaneet omat tietonsa ja toimintansa esittelyn palveluun. Yritysten sisällä voi ikään kuin pyörähtää täyden kierroksen, katsellen miltä yrityksen sisällä näyttää.

KittiläSkyview on virtuaalinen ja helposti päivitettävä alueen esite, jossa Kittilän palveluihin voi tutustua uudella tavalla. Jos esimerkiksi uusi kuntalainen, matkailija tai kuntaan muuttoa harkitseva ajaa autolla kunnan läpi, monet palvelut ja maisemat jäävät huomaamatta. Nyt alueeseen palveluineen pääsee tutustumaan laajasta ilmanäkymästä käsin.

Vastaavanlainen palvelu on käytössä muun muassa Levillä ja Ylläksellä. Kittilä on ensimmäinen kuntaorganisaatio, joka on ottanut palvelun käyttöön.

Kittilän kauppiaat innostuivat ideasta, ja mukana on useita yrityksiä. Lisäksi palvelussa esitellään kunnan palveluyksikköjä. KittiläSkyview-näkymää on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa uusilla yritys- ja palveluesittelyillä.

Palvelun kokonaisuuden tilasivat ja suunnittelivat yhdessä toteuttajan kanssa Kittilän kunnan viestintä ja Kideve Elinkeinopalvelut. Yrityksiä pyydettiin mukaan välittämällä tietoa Kideven ylläpitämän Kittilän yritysrekisterin kautta. Yritykset pääsevät palveluun mukaan jatkossakin, lupaa palvelun toteuttaja Flycam Oy.

Tutustu vuonna 2013 avattuun KittiläSkyview -palveluun: www.kittilaskyview.fi/