Tietoa Kittilästä

Kittilä on reilun kuuden tuhannen asukkaan lappilainen kunta, joka sijaitsee Tunturi-Lapissa, napapiirin pohjoispuolella. Kittilän loistava sijainti, kattavat palvelut, toimivat kulkuyhteydet ja upea luonto tarjoavat hyvät puitteet asukkaille, matkailijoille ja yrityksille.

Kittilän kahdeksan pohjoisen vuodenaikaa kiehtovat kävijöitä aina kaamoksesta keskiyön aurinkoon ja kevään kurkistuksesta syksyn säkenöiviin väreihin. Maastoa muokkaavat komeat kolmekymmentä tunturia ja kunnan läpi virtaava suuri ja valjastamaton Ounasjoki. 

Kittilän alueen suurimmat toimialat ovat matkailu ja kaivosteollisuus. Kittilässä sijaitsevat Suomen suurin suosituin ympärivuotinen vapaa-ajankeskus Levi ja Euroopan suurimpiin kuuluva kultakaivos. Kansainvälisyys onkin merkittävässä roolissa napapiirin yläpuolella sijaitsevan kunnan elinkeinoelämässä. Luonto, lukuisat ohjelmapalveluaktiviteetit ja kulttuurin toimijat tuovat alueelle mahdollisuuksia monipuoliseen vapaa-ajan viettoon. 

Asukkailleen Kittilä tarjoaa monipuoliset harrastusmahdollisuudet ja virkeän yhdistyselämän. Useat vuotuiset tapahtumat järjestyvät aktiivisten ihmisten panoksella. Tapahtumat ja kulttuuritarjonta tarjoavat vaihtelua liikunnallisten aktiviteettien ja luonnossa liikkumisen rinnalle myös matkailijoille. 

Perustiedot: Kittilä

Perustettu: 1868
Maakunta: Lapin maakunta
Seutukunta: Tunturi-Lapin seutukunta

Lisätietoa Kittilästä ja kunnan palveluista löytyy sivuilta www.kittila.fi.