Tervetuloa Kittilän kaivoksen avoimien ovien päivään 24.8.2013

YHTEISTYÖKUMPPANEITA MUKANA KITTILÄN KAIVOKSEN AVOIMIEN OVIEN PÄIVÄSSÄ

Kittilän kaivos järjestää avoimien ovien päivän lauantaina 24.8.2013 klo 10 – 15 Levi-Instituutin tiloissa Kittilässä. Kaivokselle lähtee tunnin välein viisi linja-autoa opastetulle tutustumis-kierrokselle. Tapahtumassa ovat mukana myös Levin Matkailu Oy, Staalon teatterifestit, Kideve Elinkeinopalvelut, Levin alppikoulu, Kittilän VPK ja KiPS sekä Levi-Instituutti.

Avoimien ovien päivässä kaivosyhtiö esittelee sekä kaivosta että yhtiön malminetsintää. Paikalla on eri osastojen edustajia kertomassa toiminnasta ja vastaamassa vieraiden kysymyksiin. Geologinen osasto järjestää vieraille kivientunnistuskilpailun.

Levin Matkailu Oy esittelee omaa toimintaansa ja tulevia tapahtumiaan. Kävijöillä on mahdollisuus saada lippuja Levin maailmancupin sunnuntain tapahtumaan, johon kaivosyhtiö puolestaan järjestää kuljetuksen sivukyliltä. Lisäksi vieraat voivat ostaa lippuja Staalon teatterifestien tuleviin esityksiin. Kideve Elinkeinopalvelut on mukana esittelemässä Keski-Lapin kiviteollisuuden kehittämis-hankettaan, ja Kittilän VPK esittelee kalustoaan ja erityisesti nuoriso-osastonsa toimintaa.

Levi-Instituutin nuoriso- ja vapaa-ajanohjauspalvelujen opiskelijat järjestävät lapsille ja nuorille omaa ohjelmaa, kuten aarrejahtia ja leikkimielistä kullanhuuhdontaa. Nuorisolla on myös mahdollisuus tutustua kiipeilyyn ja kajakkimelontaan.

Myös Levin alppikoulun huippu-urheilijalinjan opiskelijat avustavat järjestelyissä, ja Kittilän Palloseura grillaa makkaroita vieraille.

Tapahtuman aikataulut

Kaivosyhtiön yleisesittelyt alkavat Levi-Instituutilla klo 10, klo 11, klo 12, klo 13 ja klo 14.

Kuljetukset kaivokselle lähtevät klo 10.45, klo 11.45, klo 12.45, klo 13.45 ja klo 14.45. Bussit ajavat kaivokselle Kiistalan kautta ja palaavat Rautuskylän ja Levin kautta. Busseissa on oppaina Levi-Instituutin opiskelijoita, jotka kertovat Kittilästä ja niiden kylistä. Kaivoksella busseihin hyppäävät kaivoksen omat oppaat. Kaivoskierroksen yhteydessä kaivoksen parkkialueella voi tutustua kaivoksen työkoneisiin. Huom. bussikyyteihin pyydetään ennakkoilmoittautumista Katja Erkkilälle, katja.erkkila@agnicoeagle.com , puh. 040 774 8055. 

Tervetuloa myös lounaalle

Tarjoamme vieraillemme Lapin akan keittoa, Kittilän rieskaa sekä kampanisukahvit. Lisäksi KiPS grillaa makkaroita tapahtumapaikan pihalla.

Lisätietoja

Birgitta Brusila, puh. 040 774 8057 ja sähköposti birgitta.brusila@agnicoeagle.com