Tervetuloa Eväsfesteille la 12.9.2015 Leville!

 

Eväsfesteillä lauantaina 12.9.2015 klo 12-16 voi tavata paikallisia toimijoita, jotka tuottavat elintarvikkeita, jalostavat luonnontuotteita ja hyödyntävät lähiruokaa. Luvassa on tuotemaistatuksia sekä myytäviä paikallisherkkuja paikan päällä nautittavaksi ja kotiin viemisiksi. Lapsille jaetaan ilmapalloja ja järjestetään toimintaa, paikalla voi osallistua illallislahjakortin arvontaan. Tilaisuus järjestetään Levillä, Marian kappelin aukiolla.

Kutsumme mukaan kaikki kuntalaiset, matkailijat, alueen ravintola- ja pitopalveluyrittäjät ja kaikki paikallisista tuotteista kiinnostuneet ruuan ystävät! Tule koko perheellä luonnontuotteiden tunnelmaan, herkuttelemaan ulkoilmatapahtumaan ja nauttimaan paikallisista musiikkiesityksiä ja parhaasta ruska-ajasta!

OHJELMA

Klo 12-16 Paikalliset yritykset ja toimijat esillä, paikallisherkkujen maistelua, myyntiä
Klo 12.15 Kittilän elintarvike- ja luonnontuotealan kehittämisohjelma, elinkeinojohtaja Katariina Palola
Klo 12.20, 13.15 ja 14.15   Musiikkiesitys: Antti Alatörmänen

 

MUKANA MM. SEURAAVAT TOIMIJAT JA TUOTTEET KITTILÄSTÄ JA NAAPURIKUNNISTA:

Kati Lampinen
tuotteet mm. karpalo-ja riekonmarjahyytelö, kuusenkerkkä- ja mesiangervosiirappi, yrttitee, yrttisuola, variksenmarjamehu ja -glögi

Koivusalon Angus
lappilaisen Angus-naudan lihatuotteita

Lapin Herkkutupa
tuotteet mm. kampanisut, pulla, nokkostuotteet

Lapin Sara
tuotteet mm. mesiangervovoide, hillakastikesarja, väinönputkisuola, maariantuoksukukkasokeri, horsmasokeri, matsutakesienet

Levin Viinikellari
tuotteet mm. marjaviinit

Mettän Aartheet
tuotteet mm. hillahillo ja -marmeladi

Niliporo
poroherkkuja grillistä – mm. pyttipannu, hot dog, poromakkara

Mukana myös Kittilän 4H, joka tarjoaa Eväsfestit-aiheista tekemistä lapsille teltassa!

Huomioithan, että tilaisuuden tuote- ja ruokamyynti tapahtuu käteisellä.

 

Tilaisuudessa saa tietoa lähiruuasta ja voi tutustua Kittilän elintarvike- ja luonnontuotealan kehittämisohjelmaan vuosille 2015-2020. Eväsfestit järjestää Kideve Elinkeinopalvelut yhdessä tapahtumaan osallistuvien yrittäjien kanssa.

Lisätietoa: www.kideve.fi, Katariina Palola, elinkeinojohtaja, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta, puhelin  0400 955 472, katariina.palola(at)kittila.fi

——————————————————————————————————————

 

KITTILÄN ELINTARVIKE- JA LUONNONTUOTEALAN KEHITTÄMISOHJELMA VUOSILLE 2015-2020

 

Kittilän elinkeinopoliittisessa ohjelmassa on yhdeksi kehittämistoimenpiteeksi nostettu lähiruokapotentiaalin vahvistaminen.  Myös Kittilän elinkeinopolitiikan toimintaperiaatteeksi asetettu kestävä kehitys tarvitsee toteutuakseen huomion kiinnittämistä paikalliseen lähiruokaan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

 

– Kittilän kunnan alueelta löytyy monipuolisesti raaka-aineita marjojen, kalan, poron, sienien ja yrttien muodossa, joita voidaan hyödyntää jalostamalla laadukkaiksi paikallisiksi tuotteiksi. Jalostustoiminta on kuitenkin ollut vielä melko vähäistä ja asiakkuudet eivät ole riittävästi kohdanneet lähimarkkinoilla. Kuluttajilla ja markkinoilla toimivilla yrityksillä on halukkuutta hyödyntää toiminnassaan paikallisia tuotteita. Paikallisen ruoan uusien myyntikanavien kehittyminen on ollut hidasta, lisäksi kehittämistoiminta alalla on perinteisesti ollut tuotantolähtöistä, kertoo elinkeinojohtaja Katariina Palola Kideve Elinkeinopalveluista.

 

Tämän taustan vuoksi Kideve Elinkeinopalvelut käynnisti vuonna 2014 EU-rahoitteisen Kittilän elintarvike- ja luonnontuotealan esiselvityshankeen. Hankkeen tavoitteena on ollut vahvistaa elintarvike- ja luonnontuotealan yrittäjyyden kehittymistä. Tavoitteena on ollut tuottaa käytännön toimintamalli paikallisista raaka-ainevahvuuksista jalostettaville tuotteille ja palveluille. Hankkeessa laadittiin Kittilän elintarvike- ja luonnontuotealan kehittämisohjelma vuoteen 2020, jonka esiselvitystyö tilattiin ProAgria Lappi ry:ltä. Hankkeessa järjestettiin paikallisille alan yrityksille tutustumismatka Pohjois-Savoon, jossa vierailtiin jo hyvin toimivissa lähiruokaa tuottavissa yrityksissä. Julkisen ruokahuollon henkilöstölle ja alan yrityksille järjestettiin kehittämistyöpajoja.

 

Kittilän elintarvike- ja luonnontuotealan esiselvityshankkeen toteuttaja Kideve Elinkeinopalvelut on Kittilän kunnan elinkeinotoimen organisaatio. Hankkeen rahoittajia ovat Euroopan aluekehitysrahasto ja Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta. EAKR-rahoituksen osalta vastuuviranomaisena toimii ELY-keskus.

 

Kittilän elintarvike- ja luonnontuotealan kehittämisohjelmaan 2015-2020 voi tutustua sivulla https://www.kideve.fi/elintarvike-ja-luonnontuotealan-esiselvityshanke-2014-2015