Tiedote: Siivoustempaus ja kesäkauden avajaiset Kittilän kirkonkylällä ke 21.5.2014

Tiedote 7.5.2014

Kittilän kirkonkylällä järjestetään keskiviikkona 21.5. siivoustempaus ja kauppojen kesäkauden avajaiset. Siivoustalkoot on järjestetty jo useana keväänä toukokuussa, ja nyt mukaan ovat lähteneet myös kirkonkylän kauppiaat kesäkauden avajaisilla.

 

Siivoustalkoot ja kierrätystapahtuma torilla

Siivoustalkoisiin haastetaan kaikki kirkonkyläläiset, yksityiset henkilöt, yhdistykset ja harrasteryhmät. Torilta saa siivouksen aloittamiseen roskapusseja ja -säkkejä ja siivouskeppejä klo 14 lähtien. Siivousalueita karttoineen jaetaan torilla ja mielellään myös etukäteen ennen tapahtumaa mukaan haastetuille ryhmille (lisätietoja Kittilän Luonto / Paula Lehtonen, paula.lehtonen(at)pp.inet.fi). Roskia voi siivota yleisiltä paikoilta ja omasta ympäristöstä koko päivän ajan.

 

Kerätyt roskasäkit voi palauttaa ekopisteille sekajäteastioihin (Pakatintien risteys, Neste, Marinkujan P-paikka, Levi-Instituutin P-paikka) tai torille klo 19 mennessä. Torilla on kaksi siirtolavaa: toinen SER- eli sähkö, elektroniikka -romulle sekä toinen siivousroskille ja pahville (puhdas ja kuiva pahvi ja kartonki, kuten mm. pizzalaatikot, maito- ja mehupurkit, aaltopahvi, paperikassit ja jauhopussit).

 

Kirkonkylän torilla tapahtuu päivän aikana. Torilla on Kittilän työpajojen Tuo ja vie -kierrätysteltta klo 14–19. Kierrätysteltalle saa tuoda tekstiilituotteita ja sieltä voi tehdä myös löytöjä. Tempauspäivänä torilta voi ostaa työpajan valmistamia tuotteita. Käsityöpajalle saa toimittaa kierrätystapahtumaa varten jo etukäteen tekstiilituotteita ja askarteluun sopivia materiaaleja. Kierrätystavaroiden vastaanotto työpajoilla ke 14.5 lähtien klo 10–16, perjantaisin klo 10–14. Lisätietoja: Työpajat / Heidi Honkonen, heidi.honkonen(at)tunturilappi.fi, puh. 040 809 8404.

 

Peräkonttikirppis kauppaliikkeiden pihoilla päivän aikana. Kierrätystavaroiden ja taimien myynti omasta peräkontista tai peräkärrystä. Paikkoja voi varata 20.5. mennessä työpajalta: mediapaja(at)tunturilappi.fi, p. 040 525 5332.

 

Lapeco pitää jäteaseman avoinna 21.5. klo 20 saakka. Sinne voi viedä maksutta kaikkea lajiteltua jätettä (lasi, metalli, pahvi, paperi). Myös SER- ja vaarallinen jäte. Jäteasema on auki myös la 24.5.2014 klo 10–14 ja la 7.6.2014 klo 10–14. Lapeco toimittaa torille lavat kotitalouksien SER-jätteelle ja siivousroskille ja pahvijätteelle.

 

Kauppiaiden kesäkauden avajaiset

Päivän aikana Kittilän kirkonkylän kaupat viettävät kesäkauden avajaisia. Osa kirkonkylän myymälöistä tempaisee erilaisilla siivoustarjouksilla. Kauppiaat osallistuvat tapahtumaan myös siivoamalla omia pihojaan ja ympäristöään.

 

Palkintoja siivoajille!

Siivoukseen osallistuneet voivat torilla osallistua pika-arpajaisiin siivouksen jälkeen, klo 19 mennessä. Arpajaispalkintoja ovat lahjoittaneet Kittilän kauppiaat, Kittilän kunta / Kideve ja kulttuuritoimi sekä Kittilän Luonto -yhdistys. Palkintoina mm. tuotepalkintoja ja kulttuuritoimen lahjoittamia elokuvalippuja.

 

Mukana tempaukseen kutsuttuina ovat muun muassa koulut, päiväkodit, urheiluseurat, seurakunta, Martat, Kittilän yrittäjänaiset ry, Levi-Instituutti, Kittilän 4H sekä kirkonkylän ja Pakatin kyläyhdistykset.

 

Siivoustempauksen ja kesäkauden avajaiset järjestävät yhteistyössä Kittilän kauppiaat, Kittilän Luonto ry, Kittilän työpajat, Lapeco, Kittilän kunta, Kideve Elinkeinopalvelut.

 

Lisätietoja:
Kittilän Luonto / Paula Lehtonen, paula.lehtonen(at)pp.inet.fi, 040 828 7880
Työpajat / Heidi Honkonen, heidi.honkonen(at)tunturilappi.fi, puh. 040 809 8404
Kittilän kauppiaat / Sanna Ruotsala, sanna.hyotyla(at)takkaporo.inet.fi, 0400 225 227
Kittilän kunta, Kideve Elinkeinopalvelut / Katja Kaunismaa, katja.kaunismaa(at)kittila.fi, 0400 356 431
Lapeco / Vilho Rauhala, vilho.rauhala(at)lapeco.fi, 040 154 9050