Siivoustalkoot ja kierrätystapahtuma kirkonkylällä ke 23.5.2018

 

 
Aika ja paikka: Ke 23.5.2018 klo 12-18, Kittilän kirkonkylä ja tori
 

Kirkonkylällä järjestetään jälleen keväiset siivoustalkoot ja kierrätystapahtuma. Koko kylän väki, yksityiset kirkonkyläläiset, yritykset, yhdistykset, yhteisöt ja koulut kutsutaan mukaan talkoilemaan roskat pois katuvarsilta ja omista ympäristöistä sekä kierrättämään itselle tarpeetonta tavaraa ja turhaa romua.

Torilla on toimintaa klo 12-18

TUO JA VIE –TORI
Torilla on mahdollisuus kierrättää käyttökelpoista tavaraa ja vaatteita. Kittilän työpajojen Tuo- ja vie -pöydille voi tuoda itselle tarpeetonta kierrätettävää ja ottaa tarvitsemaansa ilmaiseksi.

VAATEKERÄYS
UFF-vaatekeräykseen voi tuoda torille mm. puhtaita ja ehjiä vaatteita, asusteita, kenkiä, kodintekstiilejä ja leluja. UFF:n keräystuotoilla tuetaan erilaisia kehitysyhteistyökohteita.

KIRPPARI
Ilman paikkamaksua voi torille pystyttää myös oman kirpparipöydän tai peräkontin ja tulla myymään omia tuotteita.

SIIVOUSTALKOOT
Torilta saa klo 12 alkaen siivouskeppejä, pusseja, säkkejä ja kertakäyttöhanskoja roskien keräykseen. Lapeco on luvannut 30 ensimmäiselle siivoushanskat. Roskasäkit ja siivousjätteet palautetaan torille tai ekopisteille. Katujen ja pihojen siivousta koko päivän ajan ja omaehtoista siivousta jo ennen tapahtumaa.

Lisäksi Lapeco ottaa vastaan torilla kontteihin metalli-/sähköromua ja vaarallista jätettä klo 12-18. Jäteasema on tapahtumapäivänä auki klo 19 asti.

ROSKA PÄIVÄSSÄ -HAASTE

Tämän vuoden tapahtuman spesiaali on vastata Roska päivässä -liikkeen haasteeseen: Kerää roska tai kaksi maasta säännöllisesti joka päivä koko vuoden ajan Kittilä 150 v -juhlavuoden kunniaksi! Tavoitteena on Narikka ja koko Kittilä roskattomaksi!

Tapahtuman juliste löytyy tapahtuman sivulta.

 

Järjestäjät: Kittilän luonto ry, Kittilän kunta, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän työpajat, Lapeco, yhteistyössä: Kittilälehti, Kirkonkylän kauppiaat ja Kirkonkylän Kyläyhdistys