Reilut 20 yritystä esittäytyi vuoden 2018 yritysvierailuissa Kittilässä – vierailuja jatketaan jälleen 2019

Tiedote 11.4.2019

Kittilässä järjestettiin vuoden 2018 aikana yhteensä kahdeksan yritysvierailua, joissa esittäytyi 26 eri alan toimijaa. Yrittäjät ovat kutsuneet muut alueen yritysten edustajat tutustumaan liiketoimintaansa ja kunkin vierailun päätteeksi on sovittu seuraavat vierailukohteet. 

Vierailujen tarkoituksena on, että alueen yritykset tuntevat paremmin toistensa toimintaa ja palveluita. Vierailuja järjestetään jälleen vuoden 2019 aikana, ja niistä ilmoitetaan Kideven www-sivuilla ja Facebookissa.

Syksyn 2018 kierroksilla esittäytyi 11 yrittäjää

Elokuun 2018 yritysvierailu järjestettiin Teletalolla Kittilän kirkonkylällä, ja toiminnastaan kertoi kuusi eri alojen yritystä.

Aniquen yrittäjä, Annika Anttila kertoi Lapin luonnon ja pohjoisten juuriensa olevan suuri innoittaja työssään. Annika valmistaa koruja ja muita tuotteita, joissa arktisen ympäristön vaikutus on näkyvissä. Annika kirjoittaa myös tarinoita, jotka kumpuavat Tunturi-Lapin luonnosta. Hän tekee yrityksille erilaisia markkinointitoimenpiteitä logoista nettisivuihin ja sosiaalisen median hyödyntämiseen. Hän on tehnyt useita kymmeniä verkkosivuja sekä useita verkkokauppoja.  FysiPointilla on piste Kittilässä Teletalossa ja lisäksi Levillä. Yrittäjät Tuija ja Hannu Välimaa lupaavat pitkällä kokemuksella asiantuntevat hierontapalvelut ja muut monipuoliset hoidot niin urheilijoille kuin penkkiurheilijoillekin. Kaira Sport / Kittilän-Levin Pyörähuoltoa Teletalon tiloissa pitää yrittäjä Lauri Snell. Pyörälle saa kevyemmän ja kokonaisvaltaisemman huollon lisäksi tarvittaessa talvisäilytyspaikan. Suosittuja fatbikeja eli paksurenkaisia maastopyöriä on tarjolla vuokralle, ja myynnissä on urheilutekstiilejä. Teletalon yrityskeskittymässä toimii myös Jalka- ja kauneushoitola Merja Ylitalo. Palveluina Merjalla on jalka-, kasvo- ja käsienhoidot sekä tuotemyynti. Parturi-Kampaamo HMK-Stylen Marika Kurkinen on myös siirtynyt yrityksensä aikaisemmista toimitiloista Teletalolle. Perkka-Valmennuksen yrittäjä Paavo Martikainen auttaa yrityksiä kehittymään ja kehittämään toimintaansa, ja tavoitteena on yrityksille tuloksellinen toiminta ja kilpailukyvyn kehitys. Henkilöstövalmennus vie yrityksen ja sen henkilöstön oikealle polulle – Perkka-Valmennuksen toimintamallina on valmennusprosessi, jossa koko henkilöstö ja johto saa avaimia ja sparrausta uusiin saavutuksiin.

Syyskuussa 2018 Pohjolan Osuuspankki, Kittilän konttori kutsui yrittäjät kylään. Vierailun aikana käytiin vilkasta keskustelua rahoitus- ja pankkiasioista juuri yritysten näkökulmasta. Paikalla keskustelemassa olivat toimitusjohtaja Keijo Posio, Rovaniemen Pohjolan Osuuspankin pankinjohtaja Markku Härkönen, Kittilän konttorinjohtaja Heli Aarnio ja asiakkuusjohtaja Antti Kumpula.

Nykyisin pankkipalveluista yhä enemmän voidaan hoitaa netissä, mutta OP on halunnut pitää Lapissa paikalliset konttoripalvelut myös hyvin tarjolla asiakkaille. Pohjola OP:ssa on 15 henkilöä, jotka hoitavat yrityspuolen asioita. Markku Härkönen totesi, että juuri yrityskonttoriin on panostettu, koska halutaan olla täällä paikallisesti läsnä, ja tarjota yritysosaamista ja -asiantuntijuutta. Kittilässä yrityspuolen toimijat käyvät useamman kerran kuussa ja aina tarvittaessa, Härkönen lupaa. Antti Kumpula kertoi uusista yrityksille tarjolla olevista palveluista liittyen maksamiseen, kuten Pivo ja OP-mobiili. Myös verkkokauppaan löytyy apuja. Kumpula mainitsi myös uutena mahdollisuutena kevytyrittäjyyspalvelun ja logistiikan sisältävä pakettipalvelun.

Marraskuussa 2018 vierailtiin Levillä, ja kohteena oli kolme matkailun parissa tiiviisti työtä tekevää kohdetta.

Ensimmäisenä esittelyssä oli Levi ProShop. Entisöity hirsinen Immelkartano on yrittäjien, Saija Rantakokon ja Esko Takkusen mukaan yleisölle tunnetumpi heidän toiminnastaan, ja nyt esittelyyn pääsi Levi ProShop-toiminta. Esko Takkunen esitteli Levillä sijaitsevat, maalämmöllä lämpiävät hallit, joissa toimii oman kaluston huolto ja Yamaha Arcticatin maahantuojahuolto. Kesäaikana tehdään mm. maansiirto- ja kaivuutöitä ja talvisin lumenaurauksia. Levi ProShopin kauppa ja vuokraamo sijaitsevat toisiaan lähekkäin Poron Portin tiloissa. Vuokraamolla varustetaan kelkkasafarien asiakkaat ja myynnissä on yleisimmin tarvittavia ja kysyttyjä kelkkatarvikkeita. Kaupan puolelta puolestaan löytyy asusteet kelkkailijoille, myös yhä yleistyvät suojat ja panssarit on myynnissä kaupalla.

Toisen marraskuun vierailukohteen, Kiinteistövirkut / Levin Huoneistolomat, yrittäjät Marja ja Kari Virmakoski ovat toimineet vuodesta 1990, ja toimisto Levin ytimessä on toiminut kolmisen vuotta. Yrityksen toiminta on jakaantunut kolmeen osaan; mökkisiivousta, -huolinta ja -välitys. Karin vastuulla on kiinteistöhuolto ja Marja puolestaan vastaa toimiston ja mökkisiivouksen organisoinnista. Toimistolla Marja on monesi myös Leville saapuvien mökkiasiakkaiden ensimmäinen kontakti ja saa jakaa tietoa alueesta ja vastata moniin matkailijoita askarruttaviin kysymyksiin – myös joulupukkeja kysytään paljon vuodenvaihteessa.  Noin 150 kiinteistöä saa palveluita yrityksen kautta vuosittain, ja työntekijöitä talvikaudella on reilu 20.

Polar Star Travelin Heidi Jokela esitteli seuraavaksi yritystoimintaa, jota hän on noin 10 vuotta toteuttanut miehensä kanssa. Monen vaiheen kautta on muotoutunut nykyinen toiminta, jossa tarjolla on majoitusta ja monipuolisia ohjelmapalveluita; erilaisia safareita, revontuliretkiä ja retkiä Joulupukkia katsomaan. Asiakkaista yli 90 % on ulkomaalaisia, paljon Euroopasta, mm. Sveitsistä, Itävallasta ja Hollannista. Polar Star Travelin henkilökunta onkin hyvin kielitaitoista.

Joulukuussa 2018 Kittilän kaivos kutsui yrittäjät joulukahveille. Tilaisuudessa kuultiin kaivoksen ajankohtaiskatsaus ja Kideve Elinkeinopalveluilta ajankohtaisia kuulumisia.

– Läpi vuoden yritysvierailuilla on ollut välitön tunnelma ja niissä on käyty paljon vapaamuotoisia keskusteluja yrittäjille tärkeistä ja ajankohtaisista aiheista, niin haasteista kuin ilon ja innostuksen aiheistakin, kertoo elinkeinojohtaja Katariina Palola. – Yritysten toiveesta vierailuja tullaan jatkamaan vuoden 2019 aikana, ja kaikki Kittilän kunnan alueen yrittäjät ovat tervetulleita paikalle ja kutsumaan muita tutustumaan taas omaan toimintaansa.

Ovi avoinna Aniquen toimistolle.Ovi avoinna Aniquen toimistolle.
Yrittäjiä FysiPointin tiloissa.Yrittäjiä FysiPointin tiloissa.
Kaira Sport / Kittilän-Levin Pyörähuolto kertoo toiminnastaan.Kaira Sport / Kittilän-Levin Pyörähuolto kertoo toiminnastaan.
Parturi-Kampaamo HMK-Stylessä myös ja Jalka- ja kauneushoitolan yrittäjä MerParturi-Kampaamo HMK-Stylessä myös ja Jalka- ja kauneushoitolan yrittäjä Mer
Perkka-Valmennus esittäytyy Teletalolla.Perkka-Valmennus esittäytyy Teletalolla.
Pohjolan Osuuspankki, Kittilän konttori, ja rahoitusasiaa yrityksille.Pohjolan Osuuspankki, Kittilän konttori, ja rahoitusasiaa yrityksille.
Levi Pro Shopin huoltokalustoa.Levi Pro Shopin huoltokalustoa.
Esittelyssä kelkkakypärä Levi Pro Shopin kaupalla.Esittelyssä kelkkakypärä Levi Pro Shopin kaupalla.
Kiintiestövirkut / Levin HuoneistolomatKiintiestövirkut / Levin Huoneistolomat
Polar Star Travelin esitys käynnissä.Polar Star Travelin esitys käynnissä.
Kittilän kaivoksen joulukahvit.Kittilän kaivoksen joulukahvit.

 

Lue vuoden 2018 aikaisemmista vierailuista:

Kittilän kirkonkylän yritykset tutuiksi kevään 2018 kierroksilla

 

Yritysvierailu 12.3.2018: Jäägallerian kautta matkailun ajankohtaisiin aiheisiin

 

Yritysvierailut käyntiin Kittilässä helmikuussa 2018