Partnerbook tuo verkostoitumisen helpommaksi

Kemin Digipolis Oy:n hallinnoimassa Heavy High Tech teollisuuden palveluliiketoiminnan kehittämisohjelmassa ideoitu Partnerbook on tarkoitettu yritysten verkostoitumistyökaluksi. 

 

Partnerbookista on kehitystyön myötä kasvanut alusta joka on ensimmäisiä yrityksille suunnattuja sosiaalisen median palveluita. Partnerbook auttaa yrityksiä työstämään yhteisiä hankkeita verkossa ja tiedottamaan omaan toimialaansa sekä liiketoiminnan kehittämiseen liittyvistä asioista. Partnerbookissa yritykset luovat itselleen oman osaamisprofiilin, joka toimii myös yrityksen ”käyntikorttina” ulospäin. Profiilissa on kerrottu olennaisimmat asiat yrityksen toiminnasta, mm. referenssit ja kumppanuussuhteet voidaan listata omaan profiiliin. Partnerbookin kautta yritykset voivat myös toteuttaa hankintojen valmistelut sekä kilpailutukset ja hallita meneillä olevia projektejaan. Alusta tarjoaa myös yrityksille rekrytointikanavan, johon voi jättää työnhaku- ja työpaikkailmoituksia. Kehitystyössä on myös panostettu siihen, että Partnerbook voi toimia yrityksen esihankintajärjestelmänä, eli alustan kautta voidaan haarukoida halutulla toimialalla toimivat yritykset ja niiden pääosaamisalueet. Kaikilla näillä toiminnoilla pyritään siihen, että yritykset voivat löytää yhteismitallista tietoa niin meneillään olevista hankkeista kuin etsiä myös mahdollisia tulevia yhteistyökumppaneita.

 

Partnerbook tarjoaa:
– Osaamiseen perustuvan älykkään hakutoiminnon
– Yhteismitallista tietoa kumppaneista – osaaminen ja HSEQ
– Osaajien rekrytointi – parempi imago opiskelijoiden ja nuorten työtekijöiden silmissä
– Ajoissa kumppaniksi hankkeisiin – investoinnit, kehitys, ideat
– Yritysesittelyt ja markkinointi
– Tietoa yritysten tarpeista
– Kumppaneita osaamisen kehittämiseen ja kehityshankkeisiin
– Ajankohtaista seutukunnasta ja liiketoimintaympäristöstä
– Helppokäyttöisyys ja nopeus

 

Partnerbookin alusta tulee toimimaan aluksi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Mahdollisia kieliversioita voidaan tulevaisuudessa tehdä alustaan lisää jos tarve niin vaatii. Partnerbookiin tulee myös käännöspalvelu, eli jos käyttäjä haluaa voi kielitoimisto kääntää yrityksen antamat sisältötekstit lähes mille tahansa kielelle. Tällä palvelulla pyritään helpottamaan näkymistä myös ulkomaalaisille partnereille.

 

Partnerbook on tällä hetkellä testauskäytössä ja sovelluksia alustaan viimeistellään. Partnerbookin lanseeraus tapahtuu toukokuussa 2011 ja alustan varsinainen markkinointi alkaa maaliskuussa 2011. Tällä hetkellä Partnerbookin kehitystyössä on noin 50 yritystä, joiden avulla alustasta pyritään luomaan mahdollisimman monipuolinen käyttöympäristö kaikille yrityksille. Partnerbookin pääasiallinen markkinointiympäristö on tällä hetkellä Suomi, Pohjois-Ruotsi ja Pohjois-Norja. Tulevaisuudessa markkina-aluetta pyritään kasvattamaan enemmän myös ulkomailla, mm. Luoteis-Venäjällä tapahtuvat öljy- ja kaasuprojektit ovat yksi kohde joissa Partnerbookia mahdollisesti voidaan hyödyntää.

 

Partnerbookissa tulee olemaan myös Easy Living-osio, jossa pääsevät esille erilaiset kaupan ja palvelualan yritykset. Tämä osio on kehitetty mm. ulkopaikkakuntalaisia keikkatyöläisiä varten kanavaksi jota kautta he voivat etsiä tietoa palveluista ja aktiviteeteistä ennen kuin he tulevat alueelle töihin.
 

Lisätietoja
Partnerbookiin liittymisestä antaa Kemin Digipoliksen markkinointipäällikkö Antti Pietilä
e-mail: antti.pietila(at)digipolis.fi, puhelin 040 159 2188.