Ounasjoen vesistöalueen nettisivut avattu

Ounasjoen vesistöalueen ensimmäiset yhteiset nettisivut on avattu 29.11.2011 osoitteessa www.ounasjoki.fi. Erityisesti melojille ja kalastuksen harrastajille suunnattu sivusto sisältää muun muassa Ounasjoen ja sen 12 tärkeimmän sivujoen koskiluokitukset sekä kattavan tietopaketin Ounasjoen kalastusalueesta.

 

Rovaniemen Kehitys Oy:n Ounasjoen vesistömatkailuhankkeen avaamilla nettisivuilla on mukana yhteensä 76 Ounasjoen yritystä Rovaniemen, Kittilän ja Enontekiön alueelta. Vesilläliikkujat löytävät sivuilta karttojen ja GPS-pisteiden lisäksi kaiken tiedon koskiluokituksista ja melontareiteistä. Tiedot ovat tulosta pari vuotta jatkuneesta reittiselvitystyöstä.

 

– Olemme halunneet koota uusille nettisivuille kattavan tietopankin kaikille luonnossa liikkujille. Sivuille on kerätty ajantasaiset tiedot muun muassa majoituskohteista, ruokailupaikoista ja ohjelmapalveluista. Myös laavupaikat, kuljetuspalvelut ja Ounasjoen alueen tapahtumat löytyvät helposti sivuilta, kertoo Ounasjoen vesistömatkailuhankkeen projektipäällikkö Leena Mölläri.

 

Möllärin mukaan nettisivujen avulla voi suunnitella Ounasjoelle esimerkiksi pienen melontapyrähdyksen tai koko joen pääväylän pituisen, monipäiväisen seikkailuretken. Myös kalastuslupien ostopaikat ja kalalajit on esitelty koko yhtenäislupa-alueelta, joka kattaa suurimman osan Ounasjoen pääuomaa.

 

Nettisivuston on suunnitellut ja toteuttanut Kovakoodarit Oy. Ounasjoen vesistömatkailualueesta on julkaistu myös painettu esite, jota on jaossa Rovaniemen, Levin ja Enontekiön matkailuinfoissa.

 

Vuoden 2011 marraskuun loppuun asti jatkuvan Ounasjoen vesistömatkailuhankkeen hallinnosta vastaa Rovaniemen Kehitys Oy kumppaneinaan Kideve elinkeinopalvelut ja Kittilän kunta. Rahoituksensa hanke saa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, rahoittajana Lea-der-toimintaryhmä Peräpohjolan Kehitys ry yhteistyössä Kyläkulttuuria Tuntureitten Maassa ry:n kanssa. Tuen hankkeelle on myöntänyt ELY-keskus.

 

OUNASJOKI – VAPAANA VIRTAAVIA ELÄMYKSIÄ!

 

LISÄTIETOJA:
Leena Mölläri, projektipäällikkö
Rovaniemen Kehitys Oy
P. 0400-127 124
leena.mollari@rovaniemi.fi
www.rovaniemenkehitys.fi