Mediasivu: Pohjoisen viherpäivät 2010

Mediakutsu, Pohjoisen viherpäivät 2010
Tiedote, Pohjoisen viherpäivät 16.8.2010
Tiedote, Kideve Elinkeinopalvelut 16.8.2010
Ohjelma, Pohjoisen viherpäivät 2010
Seminaarijulkaisu 
Näytteilleasettajaesite

Tapahtumasta Kideven Ajankohtaista-sivulla.

Kuvien käyttöoikeudet

Kuvien 1-2 oikeudet omistaa Pekka Leskinen, Viherympäristöliitto ja kuvien 3-6 Timo Veijalainen, AV-Lappi. Kuvat annetaan median käyttöön Pohjoisen viherpäivät 2010 -seminaarin uutisoinnin yhteyteen. Kuvia ei saa käyttää muuhun tarkoitukseen eikä luovuttaa eteenpäin.

Lisätiedot ja lisäkuvapyynnöt

Kuviin liittyvissä asioissa auttaa viestintäassistentti Nina Willman, Kittilän kunta, Kideve Elinkeinopalvelut, Levin kyläkuvan kehittäminen kilpailueduksi –hanke, puhelin 0400 356 027, nina.willman(at)kittila.fi. Kuvia klikkaamalla saat isomman kuvan. Jos tarvitset vielä suuremman tiedoston, ota yhteyttä.

 

 

pieni_1_kuva_pekka_leskinen_rantaterassi_300 Kuva 1. Katettu terassialue, johon on valittu sopivat kivet, istutukset ja kalusteet, sopii hyvin ympäröivään rantamaisemaan. Terassilla lisätään pihan käyttökertoja ja pidennetään kesäkautta. Oikeilla kasvivalinnoilla ja paikkaan sopivilla kiveyksillä saadaan aikaan näyttävää, viihtyisää ja helppohoitoista ympäristöä. Kuva Kuopion asuntomessuilta, kuvaaja Pekka Leskinen, Viherympäristöliitto ry.
pieni_2_kuva_pekka_leskinen_omakotitalon_piha_300 Kuva 2. Asuinpihoilla arvostetaan kestävyyttä ja omaleimaisuutta. Kasvivalikoimat vähenevät pohjoiseen Suomeen tullessa, mutta hyviä vaihtoehtoja onneksi löytyy runsaasti. Kuvan piha on kuvattu Kuopion asuntomessuilla, kuvaaja Pekka Leskinen, Viherympäristöliitto ry.
pieni_3_kuva_timo_veijalainen_levin_keskusta_300
 Kuva 3. Käynnissä olevien rakennusinvestointien myötä Levistä muodostuu tiiviisti rakennettu matkailukylämiljöö. Laadukkaan kuvan turvaamiseksi myös rakennetun ympäristön täytyy näyttää laadukkaalta ja hyvin hoidetulta. Jatkumona edellisille hankkeille Levin kyläkuvan kehittäminen kilpailueduksi -hanke vahvistaa alueen kansainvälistä laatua sekä ympärivuotisuutta. Hankkeen tavoitteena on edistää Levin kehittymistä kansainvälisen tason matkailukohteeksi sekä lisätä keskuksessa vierailevien matkailijoiden viihtyvyyttä. Levin vetovoimaisuus ympärivuotisena lomakohteena vahvistuu, kun rakennettu ympäristö ei näytä hylätyltä hiihtokeskukselta vaan ympäri vuoden toimivalta vapaa-ajan keskukselta. Kuvassa Levin keskusta Levitunturin päältä kuvattuna, kuva Timo Veijalainen, AV-Lappi.
pieni_4_kuva_timo_veijalainen_perinteet_rakentamisessa_300 Kuva 4. Paikallisesta kulttuurihistoriasta voi ammentaa elementtejä viher- ja ympäristörakentamiseen. Kuvassa heinäkattoinen säilytysrakennus Könkäältä, Taivaanvalkeat, kuvaaja Timo Veijalainen, AV-Lappi.
pieni_5_kuva_timo_veijalainen_vuorimanty_levin_keskustan_300 Kuva 5. Useiden korkealaatuisten rakennusten valmistuttua Levin keskustaan on syytä kiinnittää huomiota myös rakennetun ympäristön vetovoimaan. Kuvassa vuorimänty Levin torilla, kuvaaja Timo Veijalainen, AV-Lappi.
pieni_6_kuva_timo_veijalainen_koivuangervo_levin_keskustassa_300 Kuva 6. Levin keskusta on rakennettu tiiviisti, mikä suojaa ympäristöä matkailun haittavaikutuksilta ja säilyttää alueen vetovoimaa. Laadukkaalla ympäristörakentamisella varmistetaan ympäristön viihtyisyys kaikkina vuodenaikoina ja tuetaan matkailun ympärivuotisuuden kehittymistä. Ympäristörakentamisen avulla voidaan korostaa myös alueen profiilia. Kuvassa koivuangervoa Levin keskustan istutuksissa, kuvaaja Timo Veijalainen, AV-Lappi.

Lisätietoja Pohjoisen viherpäivistä
www.kideve.fi / Ajankohtaista
Katja Kaunismaa, LKKK-hanke, puh. 0400 356 431,katja.kaunismaa(at)kittila.fi
Marja Uusitalo, NPNP-hanke, puh. 040 551 6916, marja.uusitalo(at)mtt.fi

 

Jos sivu näkyy virheellisesti ja osa tiedoista jää piiloon, syynä voi olla, että sivut eivät tällä hetkellä näy Google Chrome -selaimella. Kokeile katsoa sivua muilla selaimilla (esimerkiksi Internet Explorer tai Mozilla Firefox).