Levin Lähiruokamyymälä avasi ovensa kevätkaudelle 2017

Kittilän ja lähialueen elintarvikealan yrittäjät yhdistivät voimansa ja avasivat Kittilään Leville lähiruokamyymälän kevätkaudelle 2017. Idea lähti yrittäjien halusta tuoda tuotteitaan matkailijoiden ja asukkaiden saataville.

Levin Lähiruokamyymälässä on myynnissä useamman toimijan lähiruokaa. Tarjolla on muun muassa naudan-, lampaan- ja poronlihatuotteita, savukalatuotteita, leipomotuotteita, virvoitusjuomia, energisoivia EVÄS-patukoita, marjamarmeladeja, jäätelöä sekä hilla- ja marjatuotteita.

Myymälä sijaitsee Levin ytimessä, osoitteessa Mariankuja 6 (käynti Keskuskujan puolelta).

Levin Lähiruokamyymälä toimii aluksi kevätkauden 2017, suunnitteilla on pitää toiminta käynnissä äitienpäivään eli 14.5.2017 saakka. Ensimmäisen kauden jälkeen katsotaan, jatketaanko toimintaa myös tulevilla kausilla.

Idea Levin Lähiruokamyymälästä lähti muutamien elintarviketuottajien keskusteluista. Tuottajilla oli intoa ja halua tuoda tuotteensa Leville matkailijoiden ja paikallisten saataville, mutta toimitilan hankkiminen ja markkinointi on yhdelle toimijalle haasteellista – siksi useamman yrittäjän yhteismyymälä koettiin hyväksi ideaksi.

Mukana on kolme toiminnasta vastaavaa elintarviketuottajaa: Lapin Herkkutupa Oy (Kittilä), Meän Liha Oy (Loue, Tervola) ja Ylläksen Kalakauppa/Jorma Martinmäki Oy (Jyväskylä/Ylläs). Lisäksi tuotteita myymälässä on yhteistyöyrityksiltä; Arctic Ice Cream Factory (Rovaniemi), Arctic Superfoods (Levi, Kittilä), ArctiFood (Raattama, Kittilä), Annelin Yrtit ja Karkit (Rovaniemi) sekä Mettän Aartheet Lappi (Vuoma, Kittilä)

Mukaan otetaan valikoimaa täydentämään lisää lähiruuan, lähinnä lappilaisen lähiruuan, elintarviketuottajia, tiedustelut aiheesta voi osoittaa myymälässä toimiville yrittäjille (yhteystiedot alempana).

Viime vuosien aikana Kittilässä on kehitetty elintarvike- ja luonnontuotealaa hankkeella ja tapahtumilla. Kittilässä on laadittu elintarvike- ja luonnontuotealan kehittämisohjelma, joka tähtää vuoteen 2020. Parin viime vuoden aikana Levillä on järjestetty Eväsfestit-lähiruokatapahtumia, joissa myös matkailijat ovat saaneet tutustua paikallistuotteisiin
sekä keskustella tuottajien kanssa. Nyt Levillä avautuva pop-up –tyyppinen myymälä on seuraava askel alueen elintarviketuottajien yhteistyössä.

Lisätiedot:

Levin Lähiruokamyymälä Facebookissa: https://www.facebook.com/levinlahiruokamyymala/
Matti Hiltunen, Lapin Herkkutupa Oy, p. 040 724 7156, hiltunen(at)hotmail.fi, www.herkkutupa.com
Pekka Mansikkasalo, Meän Liha Oy, p. 0400 680 087, mansikkasalot(at)meanliha.fi, info(at)meanliha.fi, www.meanliha.fi
Jorma Martinmäki, Ylläksen kalakauppa, p. 040 866 8658, jorma(at)jormamartinmaki.com, jormamartinmaki.com 
Heli Palo, Mettän Aartheet, p. 0400 972 186, heli.palo(at) mettanaartheet.fi, www.mettanaartheet.fi