Lapin tärkeät paikat -kysely selvittää vastaajille tärkeitä paikkoja Kittilän, Kolarin ja Sodankylän alueella

Mitkä ovat sinulle tärkeitä paikkoja kartalle rajatulla alueella? Miten alueen maankäyttöä tulisi kehittää? Näkemyksesi on tärkeä, olit sitten paikallinen, loma-asunnon omistaja tai matkailija!

Tervetuloa vastaamaan Lapin tärkeät paikat -kyselyyn, jossa selvitetään vastaajille tärkeitä paikkoja Kolarin, Kittilän ja Sodankylän kuntien alueella.

Kysely on avoinna vielä helmikuun 2016 ajan. Vastaamaan pääset tämän linkin kautta: http://www.landscapemap2.org/finland/index.php

Lapin luontoa ja luonnonvaroja hyödynnetään monella tavalla, kuten matkailuun ja virkistyskäyttöön, kaivostoimintaan, metsätalouteen ja poronhoitoon. Selvitämme kyselyssä paikallisten ja matkailijoiden näkemyksiä alueen käytöstä ja kehittämisestä. Vastauksia käytetään maankäytön suunnittelua ja käyttömuotojen yhteensovittamista tukevan toimintamallin kehittämisessä.

Kysely on osa Luonnonvarakeskuksen, Lapin yliopiston ja Geologian tutkimuskeskuksen tutkimushanketta, jota rahoittaa Suomen Akatemia. Kysely toteutetaan yhteistyössä Kolarin, Kittilän ja Sodankylän kuntien sekä Queenslandin yliopiston (Australia) kanssa.

Kysely on kaikille avoin ja siihen vastaaminen vie aikaa noin 15 – 20 minuuttia.

Yhteystiedot:
FT Katja Kangas, Luonnonvarakeskus, Oulu, katja.kangas(at)luke.fi, p. 040 8015056