Tervetuloa: Lähiruokaa lautaselle -tilaisuus 3.11.2020 klo 11-16

 

Aika: Tiistaina 3.11. klo 11-16
Paikka: Kaikille avoin suora verkkolähetys (linkki lähetetään osallistujille) sekä kutsutuille ryhmille paikan päällä Hotelli Hullu Poron kokoustiloissa
Ilmoittautuminen: Viimeistään 26.10.2020 aikana, linkistä myös ohjeet lähi- ja etäosallistumiseen: https://www.lyyti.in/Lahiruokaa_lautaselle_03112020

Tilaisuus on suunnattu kaikille lähiruuan tuottamisesta, jakelusta ja kaupallisesta hyödyntämisestä kiinnostuneille – osallistu koko tilaisuuteen tai vain sinua kiinnostavaan osuuteen!

Koronapandemian vuoksi paikan päällä osallistuminen on rajoitettu ja mahdollista ensisijaisesti erikseen kutsutuille. Tervetuloa osallistumaan etäyhteydellä, jonka osallistujamäärää ei ole rajoitettu!

Seuraamme koronapandemiatilannetta ja tarvittaessa tilaisuus järjestetään pelkästään etäyhteydellä. Ilmoitamme tilanteesta lähemmin osallistujille!

 


OHJELMA

Klo 11.00 TERVETULOA! Krista Stauffer, Sodankylän kunta

 

Klo 11.15 – 11.45 Lapinruokapiste.fi -palvelu käytännössä – tuottajan ja ravintolan B2B-kohtaamisalusta

o   Krista Stauffer, Alueellinen elintarvikelogistiikka -hanke

o   Merja Ahola, Malli julkisen joukkoruokailun mahdollisuuksista edistää lähiruoan menekkiä -hanke

 

Klo 11.45 – 12.15 Elintarviketuottajan myyntikanavat – mistä raha tulee?

o   Anna-Riikka Lavia, Arctic Icecream Factory Oy

Kahvitauko n. 5 min

 

Klo 12.20 – 12.55 Pientuottajan ja -logistiikan mahdollisuudet Lapissa

o   Aarne Karppinen, La Cotra & Eggspress Lappi

 

Klo 12.55 – 13.30 Elintarvikelogistiikan isot linjat ja runkoliikenne Lapissa

o   Jarkko Kipinä, Oulun autokuljetus

Kahvitauko n. 20 min

 

Klo 13.50 – 14.50 Lähiruoan merkitys matkailijan näkökulmasta

o   Riku Rantala & Tunna Milonoff, Madventures

– Mahdollisuus kysymyksille myös etäyhteyksien päästä!

 

Klo 14.50 – 15.00 Loppuyhteenveto ja pikaopastus Lapinruokapiste.fi -alustan käyttöön

o   Katja Kaunismaa, Nina Willman, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta

o   Krista Stauffer, Sodankylän kunta

 


Klo 15.00 – 16.00 verkostoitumista ja tuote-esittelyä (järjestetään paikan päällä osallistuville, mikäli koronatilanne sallii)

  • Tutustu lähiruokatuottajiin, -tuotteisiin, logistiikkatoimijoihin sekä uudenlaisiin kohtaamistapoihin!

Kaikessa tekemisessämme otamme huomioon turvallisuuden Covid-19 tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi sekä noudatamme hallituksen ja Aluehallintoviraston ohjeistuksia. Huomioithan kanssaihmiset ja käytät maskia tilaisuudessa! Pidätämme oikeuden myös ohjelman muutoksiin tarpeen vaatiessa.

 

Tapahtuman järjestäjät ja lisätiedot:

– Alueellinen elintarvikelogistiikka –hanke, Sodankylän kunta sekä Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta, Katja Kaunismaa,  p. 0400 356 431, katja.kaunismaa@kittila.fi
– Malli julkisen joukkoruokailun mahdollisuuksista edistää lähiruuanmenekkiä – hanke, Sodankylän kunta, Merja Ahola, p. 040 809 4955, merja.ahola@sodankyla.fi