Kutsu: Lapin elinvoimaisuuden eväät! -seminaari ke 7.11.2018, Rovaniemi

Aika: Keskiviikko 7.11.2018 klo 9.30 – 16

Paikka: Arktikum, Pohjoisranta 4, 96200 Rovaniemi

Lataa tästä kutsu pdf-muodossa

Seminaari: Lapin elinvoimaisuuden eväät!

Mikä rooli on julkisilla hankinnoilla?

Miten julkisilla hankinnoilla voi vaikuttaa? Miten kunnat ja uusi maakunta hankkivat, ja mitä väliä sillä on?

Julkinen hankintatoimi voi toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja edistää toiminnallaan lähituotannon kehittymistä ja vähähiilistä taloutta. Nykyinen hankintalainsäädäntö on parantanut mahdollisuuksia ottaa pk-sektorin tarjonta huomioon hankintojen suunnittelussa.

Tule kuulemaan, miten julkiset hankinnat voivat toimia niin kuntien kuin uuden maakunnan elinvoimatekijöinä!

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille hankinnoista kiinnostuneille.  Ilmoittautuminen viimeistään 31.10.2018, sähköisesti: Ilmoittautuminen päättynyt

Seminaariin järjestetään tarvittaessa kuljetus Kittilästä ja Sodankylästä.

Päivän puhujiin kuuluvat mm.

Sanna Kronström PTCServicestä, ratkaisukeskeinen optimisti ja julkisten hankintojen konkari. Hän on opiskellut palvelumuotoilua AaltoProssa ja erikoistunut työssään hankintojen muotoiluun, vuoropuheluun, suunnittelu- ja haastekilpailuja koskeviin kysymyksiin sekä hankinnoilla työllistämiseen.

Jorma Saariketo, pitkäaikainen hankinta-asiamies Varsinais-Suomesta. Hänellä on laaja kokemus kaikista julkisten hankintojen osa-alueista niin tarjouskilpailujen suunnittelusta ja valmistelusta kuin kilpailutusten toteuttamisesta ja hankintojen toimeenpanosta.  Jorma Saariketo kouluttaa, konsultoi ja opastaa niin julkisen- kuin yksityissektorin organisaatioita julkisiin hankintoihin ja kilpailuttamiseen liittyvissä asioissa.

Anna Tonteri Sitrasta kertoo, miten hankinnoilla voi rakentaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Hän työskentelee johtavana asiantuntijana Sitrassa, joka rakentaa vaikuttavuusinvestoimisen ekosysteemiä Suomeen. Vaikuttavuuden hankinta ja erityisesti tulosperusteiset rahoitussopimukset (SIB) vaikuttavuuden hankinnan välineenä ovat Sitran työn ydintä.

Startup-yrittäjä Robert Nemlander, perustaja ja hallituksen jäsen EntoCube Oy:ssä, joka on Pohjoismaiden johtava ja NASA:n kanssa yhteistyötä tekevä hyönteiskasvatusteknologia- ja hyönteisruokayritys. Nemlander on myös Avalon Energian perustaja, hakemassa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Lisäksi Nemlander on valittu mm. astronauttikokelaaksi Mars One -koulutusohjelmaan, Suomen top-120 teknisen osaajan joukkoon vuonna 2016, maailman sadan nuoren vaikuttajan joukkoon St. Gallen Symposiumiin vuosina 2017 ja 2018 sekä hän on ehdolla MIT Innovators Under 35 Europe -listalle.

 

OHJELMA

9.00 Kahvit ja ilmoittautuminen

9.30  Tilaisuuden avaus, elinkeinojohtaja Katariina Palola, Kittilän kunta

9.35 Julkisen ja yksityisen yhteistyö – yhteiset eurot tehokkaaseen käyttöön

  • Markkinoiden koko potentiaali käyttöön, hankinta-asiamies Jorma Saariketo, Varsinais-Suomen Yrittäjät ry
  • Markkinavuoropuhelu – avain onnistuneeseen yhteistyöhön, Sanna Kronström, PTCServices Oy
  • Innovatiiviset hankinnat: vaikuttavuutta hankinnoilla, Anna Tonteri, Sitra

12.00 Lounas (omakustanteinen)

13.00 Uutta ajattelua, uusia ratkaisuja

  • Askeleen edellä: Kolmas teollinen vallankumous ja megatrendien mahdollisuudet Lapissa, Robert Nemlander, EntoCube Oy, Avalon Energia

14.30 Kahvi

15.00 Julkiset hankinnat Lapissa – haasteita ja ratkaisuja

  • Kestävät hankinnat elinvoimaisuuden lisääjänä, Katja Kaunismaa, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta
  • Lapin hankinta-asiamies –palvelu tukemassa hankkijoita ja tarjoajia, Susanna-Sofia Keskinarkaus, Lapin Yrittäjät ry

15.45 Tilaisuuden yhteenveto, toimitusjohtaja Pirkka Salo, Lapin Yrittäjät & elinkeinojohtaja Katariina Palola, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta

16.00 Tilaisuuden päätös

*Järjestäjät varaavat oikeuden ohjelmanmuutoksiin

 

Tilaisuuden järjestävät Kideve Elinkeinopalvelut ja Lapin Yrittäjät. Tilaisuuden rahoittajina toimivat Lapin liitto (Kestävät hankinnat elinvoimaisuuden lisääjänä & Lapin hankinta-asiamies –hankkeet), Lapin kunnat ja Lapin yritykset. Hankkeet saavat rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoituksen vastuuviranomainen on Lapin liitto.

Lisätietoja:
Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta,
www.kideve.fi,
Katja Kaunismaa, projektipäällikkö katja.kaunismaa@kittila.fi, p. 0400 356 431
Lapin Yrittäjät ry, www.yrittajat.fi/lapin-yrittajat,
Susanna-Sofia Keskinarkaus, Lapin hankinta-asiamies, susanna-sofia.keskinarkaus@yrittajat.fi, p. 044 509 0277

 

 

Kestävät hankinnat elinvoimaisuuden lisääjänä –hanke saa EAKR -rahoitusta Kestävää kasvua ja työtä 2014 – 2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmasta. Rahoittava viranomainen on Lapin liitto. Hanketta toteuttavat Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta ja Sodankylän kunta yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa.

 

Lapin hankinta-asiamies -hanke on EAKR -rahoitteinen (Euroopan aluekehitysrahasto) hanke, joka toteutetaan yhteistyössä Lapin kuntien ja Lapin Yrittäjien kesken.