Kittilän perinteiset kesämarkkinat 2018

Kittilän perinteiset kesämarkkinat on järjestetty jo 1600-luvulta lähtien. Markkinat ovat muotoutuneet nykyaikaiseksi kesätapahtumaksi, mutta Kittilässä on säilynyt tietty perinteisten markkinoiden henki! Markkinoilla tarjolla on monenlaisia tuotteita – vaatteita, vanhoja ja uusia tavaroita, paikallisia elintarvikkeita ja perinteisiä markkinaherkkuja. Myös erilaiset yhdistykset ja kädentaitajat esittäytyvät markkinoilla.

Markkina-aikaan alueella ja ympäri kirkonkylää tapahtuu paljon – katso alla olevasta ohjelmasta koko markkina-ajan tarjonta!

AVAJAISILTAMAT RAUHALASSA

Paloranta, Rauhala (os. Paloranta 3148, Rauhala) klo 19-22

Tervetuloa Kittilän Kesämarkkinoiden avajaisiltamiin upean Jerisjärven maisemiin  Rauhalaan. Iltamat tarjoavat kaikenikäisille mieluisaa ohjelmaa ja estradilla nähdään Jerisjärven Muijat, viihdekuoro Vasitella, sekä paikallisten nuorten tanssiesitys. Musiikista ja tanssijalkojen vipatuksesta vastaa kylän oma bändi Meän Tahit! Iltamat korkkaa avajaispuheella Helena Ruotsala ja iltaa isännöivät Jukka Sirkkala ja Päivi Lapiolahti.

Tarjolla myös Jerisjärven kalaa sekä grillistä makkaraa, otathan siis käteistä mukaan!

Liput tapahtumaan on 10 € / 5 €, ja iltamat järjestää Rauhalan kyläyhdistys ry.

Kittilän kunnan kulttuuritoimi järjestää avajaisiltamiin ilmaiset meno-paluukuljetukset Raattamasta, Tepsasta ja Molkojärveltä. Paluukuljetukset lähtevät Rauhalasta ohjelman päätyttyä.

Ilmoittautuminen kuljetuksiin ti 3.7. klo 12 mennessä ja tarkemmat kyläkohtaiset aikataulut: Ilmoittautuminen päättynyt. Kittilän kunnan vaihde, p. 0400 356 500.

AVAJAISKULKUE KIRKONKYLÄLLÄ

Lähtö perjantaina 6.7.2018 Kittilän kirkolta, Valtatie 95, Kittilä, klo 11. Kokoontuminen alkaa klo 10.30.

Kyliä ja yhdistyksiä pyydetään ilmoittautumaan mukaan kulkueeseen 5.7.2018 klo 16 mennessä.
Ilmoittautuminen päättynyt.

Markkinoiden alkuun on Kittilässä perinteisesti järjestetty avajaiskulkue. Kutsumme Kittilä 150 -juhlavuoden hengessä kaikki Kittilän kylät ja yhdistykset osallistumaan avajaiskulkueeseen ja samalla tuomaan esille omaa kylää tai yhdistystä haluamallaan tavalla: tanssia, laulua, liikuntaa, runoa, kuvataidetta, matkailua, erämeininkiä. Mistä teidän kylänne tai yhdistyksenne on tunnettu? Kootaan kulkueeseen mukaan koko Kittilä!

Tavoitteena on saada kulkueeseen vähintään 150 henkilöä. Toive olisi saada mukaan ainakin 5 hlöä/kylä tai yhdistys. Kaikille kylille ja yhdistyksille, jotka saavat kokoon viiden hengen porukan maksetaan 50:n € osallistumispalkkio. Useampi osallistuja tuo 10 €/hlö lisää pottiin.

Katso koko markkinaohjelma Kittilän kunnan sivuilta: www.kittila.fi/kittilan-perinteiset-kesamarkkinat-2018

 

Markkinaohjelman järjestää Kittilän kulttuuritoimi. Tarkista ohjelmapäivitykset www.kittila.fi. Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään!

 

Markkinaesite – klikkaa kuvaa avataksesi suuremman tiedoston!