Kittilän Jouluyö tuo joulun tunnelmaa kirkonkylälle 4.12.2015

Tiedote 30.11.2015

Kittilän Jouluyössä on tarjolla jouluista ohjelmaa, yleisötapahtumia ja joulupakettien arvontaa. Kirkonkylällä on avoinna yli 30 kauppaa ja kohdetta.

Kittilän Jouluyö -tapahtuma järjestetään perjantaina 4.12., jolloin kaupat pitävät ovet auki yöhön saakka ja Kittilän torilla, kirkonkylän yrityksissä ja kylällä eri pisteissä on runsaasti tapahtumia tarjolla. Tämän vuoden uutuuksia ovat lähiruoka sekä autoesittelyt. Paikalliset elintarvikealan tuottajat ovat mukana tuotteillaan Herkkutuvan piha-alueella Eväsfesteillä, ja samalla alueella on myös autojen koeajo- ja esittelytilaisuus.

Vuodesta 2008 järjestetyn ja nyt kahdeksannen jouluyön toteuttavat yhteistyössä Kittilän kauppiasyhdistys, Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunnan kulttuuritoimi ja Kittilän yhdistykset.

Kittilän Jouluyö -tapahtuma tuo kirkonkylälle joulutunnelmaa, kun kaupat ovat auki klo 23 saakka jouluostoksia tekeville. Jouluyössä on tänä vuonna runsaasti koululaisten, yhdistysten ja järjestöjen myynti- ja esittelypisteitä ympäri kylää kauppojen sisällä ja pihalla.

Kirkonkylän kaupoissa ja Jouluyön tapahtumapaikoissa kiertämällä voi ratkaista sana-arvoituksen ja osallistua arvontaan. Illan päätteeksi arvontaan osallistuvien kesken arvotaan kolme suurta yllätyspakettia, jotka sisältävät tuotelahjoja jokaisesta mukanaolevasta yrityksestä. Kunkin paketin arvo on noin 500 euroa.

Kittilän torilla ja kylällä on tarjolla jouluista ohjelmaa. Klo 17.30 kirjastolta lähtevään ja torille saapuvaan tonttukulkueeseen saa yleisö liittyä mukaan. Kulkueen mukana oleva joulupukki palkitsee osallistujat pienillä jouluyllätyksillä ja on tavattavissa torilla klo 20 saakka. Torilla tapahtuu klo 18 alkaen, ohjelmassa mm. kunnan tervehdys, urheilijastipendien jako, kansantanssia, hip hoppia, näytelmä ja musiikkia. Joulupaketin arvonta ja ilotulitus päättävät toriohjelman perinteisesti klo 23 alkaen.

Lisäksi kirkonkylällä on illan aikana paljon erilaista ohjelmaa. Luvassa on myyjäisiä, käsitöitä ja leivonnaisia sekä jouluista tarjoilua. Kittilän kirkossa kuullaan kauneimpia joululauluja klo 19.30. Tarkempi ohjelma löytyy Kideve Elinkeinopalveluiden ja Kittilän kunnan sivuilta, www.kideve.fi sekä www.kittila.fi.

Yritykset vahvasti mukana toteuttamassa tapahtumaa
 

Jouluyö-tapahtumassa on jälleen mukana useat kirkonkylät yrittäjät. Kello 23 saakka liikkeen auki pitää yli kolmekymmentä yritystä, ja Jouluyössä onkin hyvä tilaisuus tutustua kylän palveluvalikoimaan vierailemalla liikkeissä. Kirkonkylälle on vuoden aikana tullut jälleen uusia yrityksiä, ja jo aikaisemmin toimineita yrityksiä on nyt uusissa toimitiloissa. Yksi kirkonkylän uusista yrityksistä on marraskuussa ovensa avannut kuntosali-, omavalmentaja- ja fysioterapiapalveluja tarjoava Aslakin liike. – Odotan innolla Jouluyön hulinoita, kertoo Aslakin liikkeen yrittäjä Juuso Laitinen.- Tapahtuma on mielestäni oikein hyvä, ja minusta on ihana huomata että kittiläläisiltä yrittäjiltä löytyy yhteishenkeä! Laitinen lisää ja toivottaa tervetulleeksi kaikki Jouluyön kävijät tutustumaan uuteen kuntosaliin.

Lue koko ohjelma: https://www.kideve.fi/kittilan-jouluyo-2015

Lisätietoja

Kauppiasyhdistys:
Sanna Ruotsala, Lahja- ja sisustuspuoti Vasa ja lahjatavaraliike Lumitähti, p. 0400 225 227

Ohjelma torilla /Kulttuuritoimi:
Marika Salminen, kulttuurisihteeri, Kittilän kunta, p. 040 568 1356

Tapahtuma:
Kideve Elinkeinopalvelut, Veli-Matti Hettula, projektipäällikkö, p. 040 487 7556 ja Katariina Palola, elinkeinojohtaja, p. 0400 955 472