Tiedote: Kittilän Jouluyö -tapahtumaa ei järjestetä joulukuussa 2020

Tiedote, 20.10.2020

Joulukausi on perinteisesti Kittilän kirkonkylällä käynnistetty joulukuun alussa Kittilän Jouluyö-tapahtumassa. Tänä vuonna tapahtuman järjestävät tahot ovat päätyneet vastuullisuuden nimissä siihen, että yleisötapahtuma jätetään välistä joulukuussa 2020. Sen sijaan kirkonkylän liikkeet toivottavat paikalliset ja matkailijat lämpimästi jouluostoksille joulua edeltävänä aikana jo lokakuusta lähtien.

Kittilän Jouluyön järjestävät tahot, Kittilän kauppiaat ja Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta, ovat yhteisesti päätyneet siihen ratkaisuun, että vallitsevat koronapandemiatilanteen vuoksi suurta yleisöä yhteen keräävää tapahtumaa ei tänä vuonna järjestetä. Jouluyön ohjelmaa on perinteisesti järjestetty liikkeiden sisätiloissa, ulkona ja kirkonkylän torialueella ja tapahtumiin on osallistunut runsaasti paikallisia ja matkailijoita: Vuosittain Kittilän Jouluyö -tapahtuma on kerännyt yhteen noin 1500 osallistujaa. Turvavälien takaaminen runsaassa väkimäärässä olisi hyvin haastavaa.

Päätös tämän vuoden tapahtumasta perumisesta tehtiin huolellisen pohdinnan jälkeen. Kittilän Jouluyö on kokoperheen tapahtuma, joka on ollut kaupallisestikin merkittävä kirkonkylän liikkeille. Turvallisuussyistä tässä tilanteessa tapahtuman peruminen on kuitenkin vastuullisin ratkaisu.

 

Kirkonkylän kauppiaat toivottavat tervetulleeksi jouluostoksille

Vaikka tänä vuonna ei järjestetä yhtenä iltana suurta joulutapahtumaa, kauppiaat toivovat, että asiakkaat löytävät kivijalkaliikkeisiin jouluostoksille pidemmän aikavälin aikana, jolloin liikkeissä voidaan säilyttää turvavälit asiakkaiden välillä.

Kittilän kauppiaat lupaavat, että aikaisempina vuosina Kittilän Jouluyöstä alkaneen joulutunnelman voi tavoittaa joulun alla kirkonkylän liikkeissä. Kirkonkylän liikkeet toivottavat paikalliset ja matkailijat erittäin lämpimästi tervetulleeksi tekemään jouluostoksia. Tällaisena aikana paikallisten palveluiden hyödyntämisellä on erityisen suuri merkitys.

– Kannustan kaikkia käyttämään alueen palveluita jouluostoksia toteutettaessa ja muulloinkin, jotta palvelutasomme alueella säilyy tulevaisuudessakin yhtä monipuolisena. Kun yrityksillä kysyntää riittää, yritykset voivat toimia ja kehittyä jatkossakin ja alue pysyy elinvoimaisena, sanoo elinkeinojohtaja Katariina Palola Kittilän kunnan Kideve Elinkeinopalveluista. – Kittilän yritysten tiedot löytyvät Kittilän kunnan Kideve Elinkeinopalveluiden ylläpitämästä Kittilän Palveluhakemistosta, www.kittilanpalvelut.fi. Jos oman yrityksen tiedot eivät vielä palveluhakemistosta löydy, ne voi lisätä helposti samassa osoitteessa kirjautumalla palveluun.

 

Lisätietoja:  
Kittilän kauppiaat: Aarni Valkonen, kauppias, K-Supermarket Kittilä, p. 0400 636 844
Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilän kunta: Katariina Palola, elinkeinojohtaja, katariina.palola@kittila.fi, p. 0400 955 472