Kittilän Jouluyö -tapahtuma 5.12.2013 tuo jälleen uusia yrityksiä mukaan

Tiedote 29.11.2013

Kuudes Kittilän Jouluyö -tapahtuma järjestetään torstaina 5.12., jolloin Kittilän torilla, kirkonkylän yrityksissä ja kylällä on tapahtumia ja kaupat pitävät ovet auki yöhön saakka.Vuodesta 2008 järjestetyn jouluyön toteuttavat yhteistyössä Kittilän kauppiasyhdistys, Kittilän kunnan kulttuuritoimi ja Kideve Elinkeinopalvelut.

Kittilän Jouluyö-tapahtuma tuo kirkonkylälle joulutunnelmaa. Kaupat ovat auki klo 23 saakka jouluostoksia tekeville. Kirkonkylän kaupoissa ja jouluyön tapahtumapaikoissa kiertämällä voi ratkaista sana-arvoituksen ja osallistua arvontaan. Aikaisemmista vuosien yhden paketin sijaan tänä vuonna arvotaan kolme suurta yllätyspakettia, jotka sisältävät tuotelahjoja jokaisesta mukanaolevasta yrityksestä. Kunkin paketin arvo on noin 500 euroa.

Kittilän torilla ja kylällä on tarjolla jouluista ohjelmaa. Klo 17.30 pääkirjastolta lähtevään ja torille saapuvaan tonttukulkueeseen saa yleisö liittyä mukaan. Kulkueen mukana oleva joulupukki palkitsee osallistujat pienillä yllätyksillä. Torilla nähdään joulupukin lisäksi Kittilän kansantanssiryhmät Kipinät ja Kissat, Kittilän pelimannit ja kuoro sekä Viihdekuoro Vasitella. Nuorten kittiläläisten esiintyjien ohjelmina nähdään Emilia Hietalahden hip hop -esitys ja Mari Molkoselän Lady Gaga –tulkinta, joka huomioitiin syksyllä myös Iso-Britanniassa BBC:llä. Joulupaketin arvonta ja ilotulitus päättävät toriohjelman klo 23 alkaen.

Lisäksi kirkonkylällä on illan aikana paljon eriliasta ohjelmaa. Luvassa on musiikkiesityksiä liikkeissä sekä nuorisoteatterin performansseja eri puolilla kirkonkylää. Kino Ylärissä voi käydä tutustumassa elokuvateatterin uusiin laitteisiin ja nähdä samalla pätkiä tulevista elokuvista. Nuorisotila Käki on avoinna nuorille, ja siellä voi nauttia jouluisista tarjoiluista ja osallistua erilaisiin kilpailuihin. Illan päätteeksi tarjolla on vielä Jouluyön tanssit Hotelli Kittilässä, esiintyjänä Jari Kujala & Jupiter.

Uusia yrityksiä mukaan jouluyöhön

Tapahtumassa mukana olevista 31 yrityksestä ensimmäistä kertaa mukana ovat kahvila Cafe Soma, sisustus-, lahjatavara- ja hyvinvointiliike Villa Valkko sekä matkamuisto-, lahjatavara- ja käsityöliike Ainut, joka avaa liikkeensä juuri Jouluyö-tapahtumaan 5.12. klo 12.

Uutena mukana on myös Erä- ja lemmikkitarvikeliike Aihki, joka avaa ovensa 2.12.2013. – Ihmiset ovat olleet onnellisia että kylälle tulee uusi, tämäntyyppinen liike. Myös kauppiasyhdistys on ollut sitä mieltä, että juuri tällaista liikettä on kaivattu. Siellä kaikki ovat olleet auttavaisia ja ymmärtäväisiä, yrittäjä Marita Hämäläinen kertoo.

– Jouluyö on erittäin hyvä yhteismarkkinointitapahtuma meille yrityksille ja ajankohta on erinomainen näin ennen joulua! Tämä on mielestäni ihana tapahtuma, kun useat kauppiaat ovat matkassa ja asiakkaat tietävät että kaupat on auki myöhään, Hämäläinen jatkaa. – Tervetuloa tutustumaan uuteen myymälän, niin kaksi- kuin nelijalkaisetkin uudet asiakkaat ovat tervetulleita. Pienemmät lemmikit voivat tulla sisällekin esimerkiksi sovittamaan tuotteita, mutta isommat, kuten hevoset, kannattaa jättää pihalle, yrittäjä vinkkaa.

Lisätietoja:
Kauppiasyhdistys: Sanna Ruotsala, Lahja- ja sisustuspuoti Vasa, p. 0400 225 227
Ohjelma torilla /Kulttuuritoimi: Marika Salminen, kulttuurisihteeri, Kittilän kunta, p. 040 568 1356
Tapahtuma: Veli-Matti Hettula, projektipäällikkö, Kideve Elinkeinopalvelut, p. 040 487 7556
Uusi yritys: Erä- ja lemmikkitarvikeliike Aihki, Marita Hämäläinen, p. 0400 344 557

 

OHJELMA: JOULUYÖ 2013

 

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia, tarkista viimeisin ohjelma Kittilän kunnan www-sivujen Tapahtumat–kohdasta: http://www.kittila.fi/kittilan-jouluyo-2013

 

TORILLA TAPAHTUU

Klo 17.30 Tonttukulkue joulupukin johdolla lähtee kirjastolta päätyen torille. Kaikki saavat osallistua! Joulupukki palkitsee kulkueeseen osallistujat pienillä jouluyllätyksillä!

Klo 18.00 Jouluista ohjelmaa torilla:

Joulupukki vierailee lavalla ja on torilla tavattavissa klo 18–20

Kittilän kansantanssiryhmät: Kipinät ja Kiisat

Kittilän pelimannit ja kuoro

Emilia Hietalahti hip hoppaa

Mari Molkoselkä esiintyy

Viihdekuoro Vasitella

Klo 23.00 Joulupaketin arvonta!

Klo 23.15Ilotulitus

 

KIRKONKYLÄLLÄ TAPAHTUU

Klo 15-16 Avoimet ovat Kino Ylärillä! Tule tutustumaan Kino Ylärin uusiin laitteisiin ja katsomaan trailereita eli pätkiä tulevista elokuvista (K7). Vapaa pääsy!

Klo 16–17.30 Kittilän nuorisoteatterin performansseja kirkonkylän raitilla

Klo 23 saakka Nuorisotila Käki avoinna, jouluista tarjoilua ja kilpailuja

Klo 18–22 mahdollisuus osallistua avoinna olevissa liikkeissä suuren joulupaketin arvontaan!

Klo 20-21 Avoimet ovat Kino Ylärillä! Tule tutustumaan Kino Ylärin uusiin laitteisiin ja katsomaan trailereita eli pätkiä tulevista elokuvista (K12). Vapaa pääsy!

Klo 21– Jouluyön tanssit Hotelli Kittilässä: Jari Kujala & Jupiter