Kittilä-lautapeli julkistettiin 4.12.2009

Kittilä-aiheinen lautapeli julkistettiin perjantaina 4.12. klo 16 Kittilässä Kittilä-Hotellilla Kittilän Jouluyö-tapahtuman yhteydessä. Kittilä-pelin seikkailuja huokuvan ulkoasun pohjana on käytetty taiteilija Reijo Raekallion tekemää kunnan karttaa. Suuressa roolissa pelin tekemisessä ovat olleet kuntalaiset, jotka ovat saaneet jättää pelin kilpailukysymyksiä vuoden 2009 aikana. Kysymyksiä lautapeliin kertyi kuntalaisilta kaiken kaikkiaan huimat 884 kpl.

 

Perinteisen lautapelin lisäksi pelissä on seikkailuosio, jossa pelaajien tulee fyysisesti liikkua. Seikkailuosiossa on ratkaistava ympäri kuntaa sijaitsevien kohteiden ja kysymysten avulla numerosarja, josta muodostuu puhelinnumero. Numeroon soittamalla selviää, onko Kittilä-pelin seikkailuosio ratkaistu.

 

Kittilä-peliä pelaamalla kuntalaiset oppivat tuntemaan oman kuntansa historiaa, kulttuuria, tapahtumia ja ihmisiä. Seikkailuosiossa pelaajat menevät paikan päälle omassa kunnassaan oleviin paikkoihin, ja osaavat näin kertoa muillekin kunnan nähtävyyksistä. Kuntalaisten tietomäärä kasvaa, ja samalla Kittilän kulttuurista saadaan lisää vetovoimaa matkailuun. Peli on mielenkiintoinen tietopaketti myös muualla asuville.

 

Peleistä saadut myyntivoitot kohdennetaan Kittilän kunnan nuorisotyöhön. Pelejä on painettu 1000 kpl, joista ennen joulua myyntiin saapuva erä oli noin 200 kpl, ja se loppuunmyytiin alle viikossa. Loput pelit saapuvat myyntiin tammikuun puolella.

 

Kittilän kulttuurista vetovoimaa matkailuun -hanke, jota hallinnoi Kittilän Kunnan Kideve Elinkeinopalvelut, on ollut mukana laatimassa Kittilä-peliä. Pelin ovat toteuttaneet Nuorten Työpaja Ahman Askel ja Kittilän nuorisotoimi.

 

Lisäys 9.3.2011: Peliä voi tiedustella Kittilän kunnan vaihteesta, puhelin 0400 356 500.