Kittilä kehittää rohkeasti mobiilia näkyvyyttä

Lehdistötiedote 6.4.2011

Kittilän kunnan ensimmäinen mobiilisivusto m.kittila.fi julkaistaan 6.4.2011. Erityistä palvelussa on, että alueen yrittäjät pääsevät mukaan sisällöntuottamiseen lähettämällä Twitter-viestejä mobiilipalvelun Kittilävinkit-osioon. Kittilän yritykset löytyvät myös kunnan elinkeinopalveluiden mobiilista palveluhakemistosta, ja click-to-call toiminto helpottaa suoran yhteydenoton. Kittilän kylät voi paikallistaa kartalle palvelun avulla.

Tunturi-Lapin alueella vierailee joka vuosi noin miljoona kävijää, joista monilla on tietokoneen sijaan mukanaan älypuhelin. Kännykkä on yhä useammin se väline, jolla matkailijat etsivät paikanpäällä tietoja alueesta.

Kittilän mobiilipalvelu tuo alueen yritykset, palvelut, käyntikohteet, tapahtumat ja kylät uudella tavalla käyttäjän saataville. Sisältö tuotetaan kunnan www-sivuston pohjalta, kätevästi kännykästä luettavaksi. Kittilän palveluhakemisto on käytettävissä kännykästä, ja yhdessä yritysten Twitter-viestejä hyödyntävän Kittilävinkit-osion kanssa takaa yrityksille aivan uudenlaista näkyvyyttä. Tapahtumakalenterin mobiiliversio tuo myös alueen yhdistyksille ja seuroille mahdollisuuden tuoda tarjontaansa esille kännykän kautta. Mobiilipalvelu on tilattu Starcut Software Oy:ltä. Palvelu on toteutettu Kittilän kunnan elinkeinoliikelaitoksen, Kideve Elinkeinopalveluiden Levi Digit –hankkeessa. Hankkeessa on tuotettu myös Levin palveluita esittelevä monipuolinen mobiilipalvelu, m.levi.fi.

Useiden muiden Lapin alueiden tapaan Kittilässä on paikkoja, joissa verkkoyhteyksien toimivuus ja puhelimien kuuluvuus ovat heikot. Siitä huolimatta Kittilässä internet- ja mobiilipalveluja kehitetään innolla. – Sähköiset palvelut ovat tulevaisuutta, ja kuntienkin pitää se oivaltaa. Toivottavasti tämä luo painetta myös kuuluvuuksien parantamiseen alueella, kertoo kunnanjohtaja Anna Mäkelä.

Alueen mobiilipalveluilla kunnan elinkeinoliikelaitos Kideve haluaa kehittää yritysten toimintaympäristöä ja tarjota uusia tapoja palveluiden esiintuomiseksi. – Jo siksi, että alueen tarjonta saadaan matkailijavirtojen
ja paikallisten tietouteen, kunnan ja alueen yritysten kannattaa näkyä kännykän kautta, elinkeinojohtaja Katariina Kinnunen perustelee palvelun hyötyjä alueelle.

 Kittilän ja Levin mobiilipalvelut on tuotettu Levi Digit –hankkeessa, joka toteutetaan Kittilän kunnan ja alueen toimijoiden yhteistyönä. Päätoteuttaja on Kideve Elinkeinopalvelut. Tavoitteena on toteuttaa projekti aikavälillä 1.10.2009 – 31.12.2011. Hanke saa rahoitusta Pohjois-Suomen alueellinen kilpailukyky ja työllisyystavoite -ohjelmasta. Rahoituksen osalta vastuuviranomaisena toimii Lapin ELY-keskus.

 

 

Lisätietoja
Katariina Kinnunen, elinkeinojohtaja, Kideve Elinkeinopalvelut/Kittilän kunta,
katariina.kinnunen(at)kittila.fi, 0400 955 472
Katja Kaunismaa, projektipäällikkö, Kideve Elinkeinopalvelut/Kittilän kunta,
katja.kaunismaa(at)kittila.fi, 0400 356 431

 

Kittilän mobiilipalvelu tuo alueen tapahtumat, nähtävyydet, kylät ja yritysten palvelut kännykkään. Kuva lehdistötilaisuudesta 6.4.2011 Kittilän kunnanvirastolla.