Kittilän perinteisillä kesämarkkinoilla paljon tekemistä 3.-7.7.2014

Kittilän perinteiset markkinat alkavat avajaisiltamilla Könkäällä torstaina 3.7. ja jatkuvat maanantaille 7.7. tarjoten tänä vuonnakin runsaasti tekemistä koko perheelle.

Avajaisiltamat järjestää tänä vuonna Könkään kyläyhdistys ja niitä vietetään torstaina 3.7. klo 19 alkaen Taivaanvalkeiden Tonttulassa.

Markkina-alueella perjantain ja maanantain välillä esiintyvät mm.Sirkus Lost Tassunos – tarjolla myös sirkustyöpajoja, Teatteri Nahkiainen, Trubaduuri Eero Tiensuu, intialainen taikuri Sumit Kharbanda, hengellisen ja gospel-musiikin trio Timidri Flink, Kimmo Ikola & Jukka Vesterinen, Hip Hop SM-hopeamitalisti Emilia Hietalahti, Viihdekuoro Vasitella, Kairanlaulajat, Kittilän Mandoliinimiehet, Inker-Elli Näkkäläjärvi sekä tanssimusiikkia esittävät Viljo Askola ja Santerit. Lauantaina jaetaan Kittilän kunnan kulttuuripalkinto ja urheilijastipendit. Lisäksi markkina-alueella on tarjolla yhteislaulua, paikallisia esiintyjiä ja osallistavaa ohjelmaa lapsille.

 

Lukiolla on markkinoiden ajan Taideseura Staalon näyttely ja Taidekahvila, lisäksi sunnuntaina nähdään Lukkarin koulun 4A-luokan koulumusikaali, joka perustuu Matilda-musikaaliin.

Perjantaina ja lauantaina on meneillään Levin karaoke ry:n karaokekilpailu. Veres-rockissa Haudanperällä puolestaan esiintyy monien muiden artistien ohella Eicca Toppinen Cherry & The Vipers -kokoonpanolla. Perjantaina Hotelli Kittilässä esiintyy Wasterock, ja lauantaina on vauhtia vesillä, kun Kittilän moottorikerhon Watercross-kilpailut pidetään Kirkkojärvellä. Lauantaina järjestetään retki Palsa-museoon ja Särestöön.

Lauantai-iltana pidetään Markkina-tanssit Eero Avenin johdolla Kittilän työväentalolla, Hotelli Kittilässä puolestaan musiikista vastaa live dj.

Sunnuntaina vietetään kesävieraiden kirkkopyhää Kittilän kirkossa. Koirien Match Show pidetään Kittilän Nesteen takana myös sunnuntaina, ja Kipsin naisten/tyttöjen sekä miesten IV-divisioonan jalkapallo-ottelut Agnico Eagle -pallokentällä.

Markkina-alueella voi tehdä löytöjä perjantaista maanantaihin. Myös Kittilän kauppiailla on kesämarkkinat – lukuisia tarjouksia ja tapahtumia on luvassa kirkonkylän liikkeissä.

Kittilän perinteiset kesämarkkinat järjestyvät Kittilän Yrittäjien, Kittilän kunnan kulttuuritoimen ja Kideve Elinkeinopalveluiden voimin.

Lisätietoa:

Markkinat, markkinapaikat: Markku Mäkitalo, Kittilän Yrittäjät ry, puhelin 0400 691 417

Markkinoiden ohjelma: Marika Salminen, kulttuurisihteeri, puhelin 040 568 1356

Päiväkohtaiset ohjelmat löytyvät myös Kittilän tapahtumakalenterista: http://www.kittila.fi/tulevat-tapahtumat

Markkinaohjelma on jaettu myös kotitalouksiin, voi tutustua koko ohjelmaesitteeseen avaamalla esitteen tästä: