Kerran viikossa – lähiruokaa? Totta kai – Lapissa

Toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleeksi Lähiruokaa julkisiin keittiöihin Lapissa -hankkeen järjestämään infotilaisuuteen.

Aika
Keskiviikko 23.2.2011, klo:13.00 -16.00

Paikka

Kylpylähotelli Levitunturi, Kokouskeidas, Levintie 1590 LEVI

Järjestäjä

Lähiruokaa julkisiin keittiöihin Lapissa -tiedotushanke/Rovaniemen Kehitys Oy

Kohderyhmä

Lappilaiset viljelijät, teurastamon edustajat, lihantuottajat ja -jatkojalostajat, maidonjalostajat, kalastajat, juuresten ja vihannesten pakkaajat, tukkumyynnin edustajat, jatkojalostajat (kala, marjat, sienet ja yrtit) ja elintarviketuottajat sekä Julkisten keittiöiden kuten kunnan ruokapalvelujen ja valtion laitosten ruokapalveluiden vastaavat. Lapin maaseutupäälliköt, elinkeinoasiamiehet ja kuntapäättäjät, kotitalous- ja ammattioppilaitoksen opettajat.

Infotilaisuuden teemat

– Lähiruokaa julkisiin keittiöihin lapissa –hankkeen esittely
– Valtioneuvoston periaatepäätös, kestävät hankinnat ja kilpailuttaminen
– Aitoja Makuja -sivuston esittely ja toimintaohjeistus
– Kestävät elintarvikkeet julkisissa keittiöissä

Julkiset keittiöt ovat tärkeä osa ruokaketjua. Julkisilla ruokahankinnoilla on merkittävä rooli kestävän ruuantuotannon edistämisessä ja kulutuksen ohjaamisessa sekä ympäristömyönteisen elintarviketuotannon kehittämisessä. Valtioneuvoston periaatepäätöksen tavoitteena on kannustaa julkisia sektoria kestävien hankinto-jen edelläkävijöiksi valtionkeskus- aluehallinto- ja kuntakentällä.
 

Valtion keskushallinto
Vuonna 2010
– kerran viikossa

Vuonna 2015
– kaksi kertaa viikossa

Kunnat ja valtion paikallishallinto, suositus
Vuonna 2010
– kerran viikossa

Vuonna 2015
– kaksi kertaa viikossa

 

Tilaisuudesssa on kahvitarjoilu.

Ilmoittautuminen 21.2.2011 klo 11:00 mennessä: Projektipäällikkö Anneli Takalo, www.rovaniemenkehitys.fi/lahiruoka tai anneli.takalo(at)rovaniemi.fi
 

Lisätietoja
Anneli Takalo, puhelin 040 763 5401, anneli.takalo(at)rovaniemi.fi

 

Tilaisuuden ohjelma

13:00 TULOKAHVIT JA TERVETULOTOIVOTUS
Anneli Takalo, projektipäällikkö, Rovaniemen Kehitys Oy
13:15 AVAUS, KITTILÄN KUNNAN TERVEHDYS
Esa Mäkinen, vs. kunnanjohtaja, Kittilän kunta
13:30 LÄHIRUOKAA JULKISIIN KEITTIÖIHIN LAPISSA -HANKKEEN ESITTELY
Anneli Takalo
13:45 VALTIONEUVOSTON PERIAATEPÄÄTÖS, KESTÄVÄT HANKINNAT JA KILPAILUTTAMINEN
Marja Innanen pääsihteeri, Suomalaisen ruokakulttuurin edistämisohjelma Maa- ja metsätalousministeriö, Helsinki
14:20 AITOJA MAKUJA -SIVUSTON ESITTELY JA TOIMINTAOHJEISTUS
Jussi Veijola, elintarviketoimialakehittäjä, Lappi Luo -työohjelma
MTT Kasvintuotannon tutkimus, Rovaniemi
14:50 TAUKO
15:00 KESTÄVÄT ELINTARVIKKEET JULKISISSA KEITTIÖISSÄ
Irma Kärkkäinen, hankepäällikkö / lehtori, EkoCentria, Savon Ammatti- ja aikuisopisto
15:40 LÄHIALUEEN EDUSTAJAN PUHEENVUORO
Katariina Kinnunen, elinkeinojohtaja, Kittilän kunta/ Kideve Elinkeinopalvelut, Kittilä
15:55 – 16:00 PÄÄTÖSYHTEENVETO
Anneli Takalo

 

Voit myös ladata kutsun ja ohjelman pdf-versiot:

Kutsu, Kerran viikossa – lähiruokaa? Totta kai – Lapissa (pdf, 95 kt)

Ohjelma, Kerran viikossa – lähiruokaa? Totta kai – Lapissa (pdf, 92 kt)